Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (04/03/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 Λέει ο Κύριος στη σημερινή περικοπή:

καὶ εἶπεν αὐτοῖς· τοῦτο τὸ γένος ἐν οὐδενὶ δύναται ἐξελθεῖν εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστεία. (Μαρκ. θ, 29)

Οι μαθητές του είχαν επιχειρήσει προηγουμένως χωρίς επιτυχία να εκβάλουν από το νεαρό δαιμονισμένο το πονηρό πνεύμα και τον ρώτησαν γιατί δεν τα κατάφεραν. Για να αντιμετωπισθεί λοιπόν το γένος των δαιμόνων, τους λέει ο Ιησούς, χρειάζεται η προσευχή και η νηστεία.

Μην υποτιμούμε το Σατανά και τις παγίδες που μας βάζει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τον αντιμετωπίσουμε. Και αυτό για να γίνει εφικτό πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή με το Θεό, από τον οποίο παίρνουμε την απαραίτητη δύναμη που χρειαζόμαστε. Αυτό γίνεται διά της προσευχής.

Επίσης χρειάζεται να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα. Η χαλάρωση στον πνευματικό αγώνα μας οδηγεί μακριά από τη σωτηρία, και μας καθιστά πολύ ευάλωτους και ανίσχυρους μπροστά στα εμπόδια του σατανά. Η νηστεία μας βοηθάει στην ενδυνάμωση της θέλησής μας και είναι σημαντικό όπλο για την αποφυγή της πνευματικής χαλάρωσης.

Χωρίς λοιπόν την προσευχή και τη νηστεία δεν είμαστε μόνο αθωράκιστοι εναντίον στον Σατανά, αλλά κυρίως οδηγούμαστε σε πνευματικό τέλμα και εκτός σωτηρίας.