Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (17/07/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 Λέει ο Ιησούς στους μαθητές του στο σημερινό ευαγγέλιο:

Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου (Ματθ. 5,14)

Εσείς είστε το φως του κόσμου, λέει στους μαθητές. Δηλαδή, με το να μεταδώσουν στην ανθρωπότητα τη διδασκαλία του Κυρίου μας, θα αποτελέσουν το πνευματικό φως του κόσμου. Το φως, το οποίο συμβολίζει την αλήθεια και την θεία χάρη, ενώ το σκοτάδι είναι συνώνυμο της αμαρτίας και της απωλείας. Οι μαθητές θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να φωτίσουν τον κόσμο που βρίσκεται δέσμιος του πνευματικού σκοταδιού, δηλαδή της αμαρτίας.

Το φως δεν είναι μόνο μια αλήθεια που μεταδίδεται ως γνώση. Είναι φλόγα που ζεσταίνει την εσωτερικό πνευματικό μας κόσμο. Γίνεται φωτιά που διώχνει το φόβο του σκότους και μας γεμίζει ελπίδα. Τονώνει την πίστη και μας οδηγεί στο ανηφορικό και δύσκολο μονοπάτι της αγιότητας. Αυτό το φως μας μεταμορφώνει και μας στρέφει στην αγάπη του Θεού που μας καλεί.

Αυτή είναι βέβαια η επιλογή μας: Το φως της αλήθειας που μεταφέρουν οι μαθητές του Κυρίου, ή το σκοτάδι της θανατηφόρου αμαρτίας.

2 σχόλια:

 1. Καλέ μου Σταμάτη.. το φως ψάχνουμε αλλά... πόσες φορές έχουμε πέσει μέσα στα σκοτάδια..

  :((

  καλο ξημέρωμα.. και απ εδω..

  με φιλια.. που ψάχνουν ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ σ' αγαπώ

  Αν το φως το ψάχνεις στα... «τυφλά», επόμενο είναι! Η κοινωνία με το Χριστό δεν είναι ραντεβού στα τυφλά, αλλά χρειάζεται να είμαστε και έτοιμοι για να το δούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.