Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

«ΚΟΣΤΟΣ» ΒΙΤΡΙΝΑΣ;

Το απόκομμα από τον χθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (21/11/11) δεν το βάζω για να δείξω πόσο κοστίζουν φέτος τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ποσώς με ενδιαφέρει. Το βάζω για να πω τι «ξέχασε» να να συμπεριλάβει ο δημοσιογράφος και τι έχουμε ξεχάσει εμείς! Τα ίδια τα Χριστούγεννα! Ένα μυστήριο που έγινε για τη σωτηρία μας, και όχι ένα ετήσιο δρώμενο!

Τα Χριστούγεννα δεν χρειάζονται δέντρα, στολίδια, γιρλάντες και διακόσμηση στο σπίτι ή στους δρόμους και τις βιτρίνες. Δεν έχουν ανάγκη από στολισμούς. Στην περίοδο νηστείας που διανύουμε, οφείλουμε να στολίσουμε εαυτόν με πειθαρχία, πνευματικότητα, σκέψη και ποιοτική βελτίωση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τα πραγματικά Χριστούγεννα.

Το δέντρο φέτος κοστίζει γύρω στα 20€. Η ψυχή μας πόσο κοστίζει; Οι μπάλες είναι φτηνές. Κοστίζουν από 0, 30€. Οι αρετές μας; Αυτά δεν τα λέει η καρτέλα του αποκόμματος! Τα «ξέχασε»... Άλλα «Χριστούγεννα» γιορτάζει όποιος νοιάζεται για τα εξωτερικά στολίδια και άλλα Χριστούγεννα γιορτάζει όποιος ενδιαφέρεται για τα στολίδια της ψυχής του. Κι όποιος καταλαβαίνει Χριστούγεννα μέσα από τα λαμπάκια και τα μπιχλιμπίδια της βιτρίνας ας αναρωτηθεί αν έγινε κι αυτός μέρος αυτής της βιτρίνας!

7 σχόλια:

 1. Έχεις απόλυτο δίκιο.... Δυστυχώς όμως δεν έχουμε χάσει μόνο το νόημα των Χριστουγέννων, αλλά και ολόκληρης της ύπαρξής μας! Ίσως η κρίση που περνάμε μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική αξία της ζωής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα Χριστούγεννα κυφλοφορεί πολύ χρήμα στην αγορά. Αν κοιτάγαμε την ψυχή μας και όχι τα εξωτερικά στολίδια ίσως βρήσκαμε το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αλλά έτσι δεν είναι ο καπιταλισμός; Να κοιτάμε το χρήμα και την εμπορευματοποίηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή αν πάρω κανά δυο βιβλία δώρο στον εαυτό μου να νιώσω τύψεις?

  Σωστό μήνυμα και συμφωνώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Pegasus

  Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος... Χρειάζεται ίσως μεγαλύτερο χαστούκι για να ξυπνήσουμε! Γιατί είναι πολύ μεγάλη η απώλεια του νοήματος τόσο των Χριστουγέννων, όσο και της ύπαρξης μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Η... κρυφή ματιά!

  Ναι, το χρήμα υπεράνω όλων! Αυτό είναι το νόημα των εμπορευματοποιημένων γιορτών! Γι' αυτό και τα δημοσιεύματα ασχολούνται με το εμπορευματικό σκέλος το οποίο θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο...!
  Στο χέρι μας είναι αν θα γίνουμε οπαδοί του χρήματος ή του Χριστού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Gyro

  Τα βιβλία δεν είναι ούτε άχρηστα λαμπάκια, ούτε μπιχλιμπίδια! Είναι φορείς ιδεών, πληροφοριών και πνευματικής εργασίας εν γένει.
  Βέβαια το βιβλίο χρειάζεται χρήστη που να χρησιμοποιεί το μυαλό του...
  Τα στολίδια χρησιμοποιούνται ως υποκατάστα ύπαρξης των εορτών! Από αφελείς...

  Τύψεις να νιώσεις άμα δεν τα διαβάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.