Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (27/11/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ' ΛΟΥΚΑ

Λέει ο Ιησούς σε κάποιον άρχοντα:

ἀκούσας δὲ ταῦτα ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῷ· ἔτι ἕν σοι λείπει· πάντα ὅσα ἔχεις πώλησον καὶ διάδος πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανῷ, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι. (Λουκ. 18, 22)

Πούλησε, του λέει, την περιουσία σου και μοίρασέ τα στους φτωχούς. Και παρότι τηρούσε τις εντολές του Νόμου, ακούγοντας αυτό έφυγε περίλυπος. Δεν φτάνει μόνο η τήρηση του Νόμου. Χρειάζεται απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά. Χρειάζεται απαλλαγή από τον πλούτο που οδηγεί στην προσκόλληση με το το φθαρτό και εφήμερο υλικό κόσμο. Η τήρηση του Νόμου είναι ανεπαρκής όταν η καρδιά αντί να είναι στραμμένη στο Θεό, ενδιαφέρεται για τα πλούτη.

Οι πνευματικοί θησαυροί έχουν αιώνια αξία, αλλά δεν είναι ελκυστικοί στον αμαρτωλό και εγωπαθή άνθρωπο. Ο υλικός πλούτος βοηθά στο να αυξάνονται τα πάθη και να απομακρύνεται ο άνθρωπος από την πνευματική ζωή. Παραμελεί την ψυχή του με αποτέλεσμα να υφίσταται πνευματικό θάνατο. Η εντολή του Ιησού στις μέρες μας δείχνει πολύ δύσκολη στην πραγματοποίησή της. Όμως η ουράνια βασιλεία απαιτεί θυσίες. Γιατί για να απαλλαγεί ο άνθρωπος από την έντονη επιθυμία του πλούτου, πρέπει να ταπεινώσει τον εγωισμό του.

2 σχόλια:

 1. Στην ίδια περικοπή αν δεν κάνω λάθος, ο Χριστός λέει το γνωστό: "Πιο εύκολο είναι να περάσει μια καμήλα από τη κεφαλή μιας βελόνας παρά ένας πλούσιος στη βασιλεία των ουρανών!"
  Καλό ξημέρωμα φίλε Σταμάτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ περήφανη μανιάτισσα

  Πράγματι αυτή τη φράση τη λέει λίγο πιο κάτω στο 18, 25! Χαίρομαι που είσαι ενημερωμένη!
  Εδώ βάζω μια φράση από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής με ένα σύντομο σχόλιο. Αν έβαζα κείμενο για όλη την περικοπή θα χρειαζόμουν πάρα πολύ χώρο και θα κούραζα και τον πιο καλόπιστο αναγνώστη. Λίγο και καλό λοιπόν!
  Με την πασίγνωστη φράση που ανέφερες θα ασχοληθώ στο μέλλον!
  Καλή σου Κυριακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.