Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ... ΚΛΑΜΑΤΑ!

Αυτή είναι είδηση! Το γνωστό Facebook καθώς και λοιπές παρεμφερείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι στη λίστα υποψηφίων για το Νόμπελ ειρήνης! Βέβαια, και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης, ο βασικός λόγος είναι πως αυτές οι σελίδες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσον επικοινωνίας για το συντονισμό των προσφάτων «λαϊκών» εξεγέρσεων στη Μ. Ανατολή! Όπως λοιπόν διαβάζω στο απόκομμα από τον προχθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (3/3/11), αφού οι εξεγερμένοι συντονίστηκαν επικοινωνώντας μέσῳ διαδικτύου, πρέπει τα sites τα οποία «βοήθησαν» να επιβραβευτούν! Μην τρομάζετε. Εδώ έδωσαν το Νόμπελ Ειρήνης στον Μπάρακ Ομπάμα επειδή συνεχίζει το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν! Αλλά ας δούμε λίγο... αλλιώς την υποψηφιότητα του facebook:

Θα έμπαινε στη λίστα υποψηφίων για το Νόμπελ, αν χρησιμοποιούνταν από τους δικτάτορες της Μέσης Ανατολής για να επιτύχουν την κατάπνιξη των εξεγέρσεων; Θα μπορούσε ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί και για τον αντίθετο λόγο, το faceboook. Και μην ξεχνάμε πως το... «αθώο» αυτό site, αποφάσισε να μοιράζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, όπως τηλέφωνα και διευθύνσεις, με τρίτα μέρη! Ιδού την είδηση από το χθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (4/3/11):
Και δεν είναι η πρώτη φορά που το υποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης facebook έχει κατηγορηθεί για αρκετά παρατράγουδα, μιας και φακελώνει όσους χρήστες αφελώς βάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα εκεί. Οπότε λοιπόν, προσπαθούν να βραβεύσουν, ορθότερα να επιβραβεύσουν, το μέσο με το οποίο το σύστημα επιφέρει αλλαγές πολιτευμάτων με εξεγέρσεις. Τι θα γινόταν αν με τον ίδιο τρόπο «ξεσηκώνονταν» πολίτες ώστε να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ομπάμα και να εγκαταστήσουν στις Η.Π.Α. μια χούντα; Θα ήταν τότε υποψήφιο το facebook ή θα το έκλειναν εντελώς; Οπότε λοιπόν καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως εδώ κρύβεται μεγάλη πολιτική σκοπιμότητα και σαφώς δίνεται πολλή τροφή σε όσους συνομωσιολογούν για το σύστημα και την εξουσία.

Καλή η... επιβράβευση της τεχνολογίας, αλλά μόνο όταν αυτή χρησιμοποιείται προς εξυπηρέτηση ημέτερων σκοπών. Μόνο που πίσω από την τεχνολογία βρίσκονται οι χειριστές της που είναι άνθρωποι. Και αυτοί που ξεσήκωναν τον κόσμο να εξεγερθεί μέσῳ διαδικτύου δεν είναι υποψήφιοι για Νόμπελ! Γιατί; Μήπως προστατεύεται η «ανωνυμία» τους, ή δεν είναι απλά αγανακτισμένοι πολίτες, κατά πως μας τους παρουσιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ, και είναι... «πράκτορες» ας πούμε; Την απάντηση δεν την γνωρίζω, οπότε προβληματίζομαι μιας και στις μέρες μας το διαδίκτυο κρύβει πολλές παγίδες...