Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΣΕΞ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ!

Η είδηση από τα σημερινά ΝΕΑ (28/12/2010 κλικ εδώ) ίσως ξαφνιάσει τους «νεοπροοδευτικούς» και «προχωρημένους» που κάνουν τους μοντέρνους! Λέει λοιπόν:

Πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση έχουν τα ζευγάρια που δεν έχουν κάνει σεξ πριν το γάμο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα η οποία επικροτεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 παντρεμένοι και σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους, τα ζευγάρια δεν είχαν «βιαστεί» στο θέμα του σεξ, ανέφεραν αυξημένη 20% ικανοποίηση τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ.
Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία της έρευνας, ειδικά σε μια κοινωνία όπως η αμερικάνικη όπου καλπάζει η σεξουαλική απελευθέρωση. Δυστυχώς αυτός ο νεοπροοδευτισμός υπερτιμά τη σεξουαλική επαφή τέτοιο σε βαθμό, που από μόνη της αρκεί για να προχωρήσει το ζευγάρι στο γάμο! Προσπερνώντας το κατά πόσον οι χαρακτήρες ταιριάζουν. Και όταν περάσει η περίοδος της... επί της κλίνης ηδονής, ξεκινούν τα προβλήματα! Αφού μετά αρχίζουν να φαίνονται οι διαφορετικές αντιλήψεις και ιδιοτροπίες του καθένα.

Είναι εύκολο για να προσποιηθεί κανείς πως είναι δήθεν προοδευτικός, να εναντιώνεται στην Εκκλησία που αρνείται το προγαμιαίο σεξ. Και αυτό γιατί δεν θέλει να δείχνει πως αμαρτάνει... Όποτε ονομάζει την Εκκλησία ως φορέα συντήρησης. Εντούτοις όμως αυτή η προοδευτικότητα δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά τα πολλά διαζύγια. Μιας και πολλοί ταιριάζουν ως εραστές αλλά μέχρις εκεί...

Θα μου πεις πάλι πως η εν λόγῳ επιστημονική γνωμάτευση προέρχεται από έρευνα στατιστικής, όποτε τα ποσοστά ίσως να διαφέρουν. Πράγματι, όμως δεν παύει να είναι μια ενδιαφέρουσα ένδειξη, ειδικά στις μέρες μας που το σεξ κυριαρχεί παντού. Η ουσία δεν είναι να καταργηθεί το σεξ, αλλά να αντιμετωπιστεί σωστά. Δηλαδή να έρχεται ως επιστέγασμα της δυνατής έλξης των προσωπικοτήτων και όχι ως ξεκίνημα της γνωριμίας. Μόνο έτσι θα «δέσει» το ζευγάρι και δεν θα ξεθυμάνει νωρίς...

4 σχόλια:

 1. Θα συμφωνήσω απόλυτα αν αναφέρεσαι στο λεγόμενο "one night stand".Είμαι μητέρα 2 παιδιών,το αγόρι μου είναι στα 19 και η κόρη μου στα 14.Σίγουρα δεν θέλω τα παιδιά μου να αναλώνονται δεξιά και αριστερά,ούτε να κοιμούνται με τον πρώτο τυχόντα που στο τέλος δεν ξέρεις και τι τρέλλα κουβαλάει.Ξέρω όμως πως δεν θα μπορέσω να βρω κανένα επιχείρημα ικανό να πείσει τον 19χρονο γιό μου να μην αγγίζει την κοπέλα του,είναι ερωτευμένοι,έχουν σχέση,έχουν μέλλον..Το θέμα με απασχόλησε με την κόρη μου,όμως αν το σκεφτείς πιο λογικά,τι είναι καλύτερο,να έχει σχέσεις με το αγόρι της(όταν το βρει)ή να μείνει παρθένα;Άν αποφασίσει να απέχει κάποιος απο το σεξ πριν το γάμο,τότε είναι σα να παίζει ρουλέτα,δεν ξέρει ποιό νούμερο θα έρθει.Αν πάς στο κρεβάτι με τον άντρα σου την πρώτη νύχτα και βγουν διάφορα στη φόρα πχ σαδισμός,μαζοχισμός τι κάνεις;Είναι συντηριτισμός να θέλει κάποιος να είναι σίγουρος για την επιλογή του;'Η μήπως είναι καλύτερο αυτό που γινόταν στην εποχή των μαμάδων(της δικής μου τουλάχιστον),όπου κάνανε όλα τα προκαταρκτικά με αποτελεσμα πάλι τον οργασμό,εκτός απο την εισχώρηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Ανώνυμη επισκέπτρια

  Σύμφωνα με την έρευνα, το σεξ δεν είναι το Α και το Ω μιας σχέσης που θέλει να προχωρήσει σε γάμο. Το αν κανείς πάει σε γάμο μόνο από τις επιδόσεις στο σεξ, είναι σαφώς ρουλέτα. Πρέπει πρώτα να γνωρίσει το χαρακτήρα του άλλου. Βέβαια, εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιός είναι ο ρόλος του σεξ σε μία σχέση. Διότι όταν δει κανείς μια σχέση ή και το γάμο προς επίλυση μόνον των σεξουαλικών αναγκών του, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

  Τώρα, αν κανείς είναι στο κρεββάτι του τόσο διαφορετικός όσο στην υπόλοιπη ζωή του, τότε συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να «τσεκαριστεί» πρώτα. Αν και το σεξ δεν είναι το ίδιο όταν δεν γίνεται από αγάπη αλλά απλώς από «τσεκάρισμα»... Βέβαια, εννοείται πως τα περί περίεργων κρεββατικών δραστηριοτήτων, πρέπει να συζητιούνται πριν το «τσεκάρισμα»!

  Επίσης, στη νεαρή ηλικία, το θέμα σεξ πρέπει να τύχει σοβαρής αντιμετώπισης από τους γονείς. Χρειάζεται μια καλή συζήτηση με τα νέα παιδιά και καλή πληροφόρηση περί των σχέσων εν γένει. Βέβαια η έρευνα δεν αναφέρεται στην εφηβική ηλικία οπότε και ασχολήθηκα με αυτήν στο σύντομο σχόλιό μου.

  Εν κατακλείδι, πρέπει το κέντρο της σχέσης να είναι οι προσωπικότητες και όχι το σεξ. Όχι ότι το σεξ παύει να έχει ρόλο. Όμως καταντήσαμε να δίνουμε μεγάλο ρόλο στο σεξ, κάτι το οποίο έκανε το «one night stand» να είναι το... φυσιολογικό ξεκίνημα μιας σχέσης! Κατ' εμέ δεν πρέπει ο έρωτας να εγκλωβίζεται μόνο στο σεξ.

  Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μιας και οι απόψεις δίνουν τροφή για προβληματισμό και διάλογο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκω κατάλληλη τη λέξη "τσεκάρισμα",μου φαίνεται πως μειώνει την ουσία του έρωτα.Απο την εμπειρία μου θα μου επιτρέψεις να πω πως για να πετύχει και να αντέξει μια σχέση και κατ επέκταση ένας γάμος,χρειάζονται πολλά πράγματα,και μέσα σε αυτά είναι και το να κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου πριν το γάμο.Χρησιμοποιώ όπως βλέπεις τη λέξη έρωτα και οχι σεξ.Σεξ θα ονομάσω την πράξη που γίνεται χωρίς συναίσθημα.Σαν γυναίκα,ακόμα και στα φοιτητικά μου χρόνια(προ 25ετιας)όταν γνώρισα τον σύζυγό μου θα μου εκανε μεγάλη εντύπωση αν δε θα ήθελε να κάνει έρωτα πριν το γάμο μας και θα είχα πολλές αμφιβολίες για την εξέλιξη της σχέσης.Για εμας τις γυναίκες το θέμα του έρωτα είναι βασικό,είναι μια απόδειξη πως ο σύντροφός μας μας ποθεί,πως τον ελκύουμε.Μπορείς να το πεις και ματαιοδοξία.Ολοι μας τις τελευταίες δεκαετίες παντρευόμαστε σε σχετικά "μεγάλη" ηλικία,πως μπορείς να πνίξεις τις ορμές για τόσα χρόνια;'Η πρέπει να προχωράμε σε ένα γάμο με μόνο λίγους μήνες γνωριμίας μόνο και μόνο για να είναι ο έρωτας "νόμιμος";Πόσο μπορεί να τον γνωρίζεις τον άλλον σε λίγους μήνες για να ξέρεις έστω οτι θα τα βρίσκεις στα μικρά,καθημερινά πράγματα που προκύπτουν σε όλα τα ζευγάρια;Θεωρώ οτι σχέση 2-3 ετών (που για εμένα είναι το μικρότερο διάστημα που πρέπει να έχεις μια σχέση πριν προχωρήσεις σε γάμο)δεν γίνεται να υπάρξει χωρίς ερωτική πράξη.Εκτός και αν υπάρχουν διαταραχές της λίμπιντο,ή άλλες δυσλειτουργίες.Συγνώμη για το τεράστιο πόστ,αλλά πραγματικά δεν έχω καταλάβει,μιλάμε για αποχή απο το σεξ τύπου "ξεπέτα" όπως λένε οι νέοι ή για γενικότερη αποχή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμη επισκέπτρια

  Ας ξεκαθαρίσουμε κατ' αρχάς περί τι αποχής μιλάμε. Η λεγόμενη «ξεπέτα» (ή one night stand) ή η ελεύθερη σχέση που βάση έχει την σεξουαλική ικανοποίηση, δεν μπορεί να στηρίξει σχέση πολλῷ δε μάλλον γάμο.

  Το θέμα είναι τι μπαίνει ως βάση στη σοβαρή σχέση που ενδέχεται να καταλήξει στο γάμο. Αν μπει το σεξ, τότε τι θα συμβεί όταν αυτό υποχωρήσει λόγῳ ηλικίας και συνθηκών; Θα διαλυθεί ο γάμος; Οπότε ως βάση θα πρέπει να μπει η αγαπητική σχέση των 2 προσώπων.

  Ο χρόνος γνωριμίας πριν το γάμο, είναι σχετικός. Έχω δει ζευγάρια που είχαν μακροχρόνια προγαμιαία σχέση και ο γάμος τους κράτησε πολύ λιγότερο... Ίσως γιατί παραγνωριστήκανε; Μάλλον γιατί στη σχέση, όπου δεν έμπαιναν τρίτοι (σόι) και υποχρεώσεις, απλά περνούσαν καλά! Χωρίς τις δυσκολίες του γάμου. Και μπροστά στις όποιες δυσκολίες που ήρθαν μετά το γάμο, προτιμήθηκε η λύση της αποχώρησης, μιας και ο εγωισμός συνήθως υπερνικά την εξασθενισμένη αγάπη...

  Αν το σεξ είναι απόδειξη του ότι η γυναίκα έλκει τον άνδρα, τότε αναρωτιέμαι γιατί να είναι μαζί αφού δεν τον έλκει! Και μόνο το σεξ είναι απόδειξη για την έλξη; Γιατί να είναι δύο μαζί αν δεν έλκονται σεξουαλικώς μεταξύ τους; Πρέπει να κάνουν σεξ για να το διαπιστώσουν; Η εν γένει συμπεριφορά του καθενός δεν μπορεί να δείξει τα αισθήματά του; Βέβαια, της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος, οπότε ίσως να οφείλεται στη ματαιοδοξία... δεν είμαι γυναίκα για να γνωρίζω.

  Όσον αφορά τις ορμές, υπάρχει και η περίπτωση της τιθάσευσης. Δύσκολο θα μου πεις, και όχι για τους περισσότερους. Εντούτοις, αν κανείς δεν βρίσκει ερωτικό σύντροφο, τι πρέπει να κάνει; Να πληρώσει; Ή θα καταντήσει ντε και καλά... ψυχασθενής; Ακραίες φράσεις θα μου πεις. Όμως οι ορμές δεν είναι δικαιολογία για «ξεπέτες». Και μάλιστα αυτές κάνουν κακό σε μια προσπάθεια υγιούς σχέσης αφού αν γίνουν συνήθεια (έξις δευτέρα φύσις) τότε δεν κόβονται εύκολα όταν ξεκινήσει μια σχέση και το κέρατο πάει σύννεφο... Οπότε εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για αποχή μέχρι να έλθει μια σοβαρή σχέση με προοπτική.

  Αν υπάρχει έρωτας δεν υπάρχει «τσεκάρισμα» ή έλεγχος στο σεξ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μόνο που η λέξη έρωτας έχει παρεξηγηθεί και πολλοί για να προφέρουν πιο... εύηχα το σεξ ή για να εμπλουτίσουν τάχα τις σεξουαλικές διαθέσεις προτιμούν τη λέξη «έρωτας».

  Ελπίζω να μη σε κούρασα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.