Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (5/3/2020) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ)

Ακούμε στην αυριανή περικοπή (από τηλεοράσεως λόγῳ κορονοϊού):

πόσῳ μᾶλλον τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ, ὃς διὰ Πνεύματος αἰωνίου ἑαυτὸν προσήνεγκεν ἄμωμον τῷ Θεῷ, καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν ἀπὸ νεκρῶν ἔργων εἰς τὸ λατρεύειν Θεῷ ζῶντι; (Εβρ. 9, 14)

Πόσο μάλλον το αίμα του Χριστού. Αυτός, έχοντας  Πνεύμα αιώνιο, πρόσφερε τον εαυτό του άψογη θυσία στο Θεό, κι έτσι θα καθαρίσει τη συνείδησή σας από τα έργα που οδηγούν στο θάνατο, για να μπορείτε να λατρεύετε τον αληθινό Θεό.
Η θυσία του Χριστού, προτυπώνεται από την αιματηρή θυσία στην Παλ. Διαθήκη αλλά έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Ο ίδιος είναι θύτης, θύμα και θυσιαστήριο. Ως Θεός, προσέρχεται αμόλυντος και τελεί θυσία με το ανθρώπινο σώμα του όχι μόνο να εξαγνίσει την ανθρώπινη σάρκα αλλά κυρίως να καθαρίσει την ψυχή από την αμαρτία. Έφερε στη συνείδηση την ειρήνη και την ηρεμία από την ταραχή και την απελπισία που προκαλούν οι ενοχές. Τα νεκρά έργα στα οποία προσκολάται ο άνθρωπος οδηγούν μόνο στην αλλοίωση της συνείδησης και ουσιαστικά στον πνευματικό θάνατο. Με καθαρή την ψυχή του ο άνθρωπος μπορεί να έρθει ξανά σε επαφή με το Θεό και να ξαναβαδίσει στο σωστό δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία. Το αίμα του Χριστού, παρέχει τον τέλειο αγιασμό και με αυτό ο άνθρωπος αναγεννάται και καταλλαγιάζει τη διαριγμένη του σχέση με το Θεό. Πλέον μπορεί να λατρέψει το ζωντανό Θεό στηριζόμενος στην αγάπη και όχι το φόβο.

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ και εδώ