Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (03/4/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΝΗΣΤΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

προσερχώμεθα οὖν μετὰ παρρησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4, 16)

Ας προσερχόμαστε λοιπόν με παρρησία στο θρόνο της χάρης, για να λάβουμε έλεος και να βρούμε χάρη για βοήθεια στον κατάλληλο καιρό.  
Έχοντας αρχιερέα και βασιλιά το Θεό, ας προσερχόμαστε στο θρόνο του δίχως τρόμο και με τόλμη. Ο βασιλικός θρόνος του δεν είναι μόνο θρόνος δικαιοσύνης, αλλά και χάριτος. Ο Θεός δεν είναι αδίστακτος τιμωρός, αλλά φιλεύσπλαγχνος πατέρας. Είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, σφάλματα και ολισθήματα. Συνεπώς έχουμε ανάγκη το έλεος και την κατανόηση του Κυρίου. Θαρρετά λοιπόν, ας Τον πλησιάσουμε. Χωρίς πονηριές αλλά διά της προσευχής και της μετάνοιας. Ως ασθενείς για να λάβουμε βοήθεια. Μόνο έτσι θα ενισχυθούμε στον πνευματικό μας αγώνα. Ο βασιλικός θρόνος είναι προσιτός και μας περιμένει οποιαδήποτε στιγμή. Αρκεί να μη το αμελήσουμε. Να μην προτάξουμε εγωισμό ή αναβλητικότητα, και να πάψουμε να παραπονούμαστε σε ότι μας συμβαίνει όντας απομακρυσμένοι από τη χάρη και το έλεος Του. Ο αρχιερέας και βασιλιάς Χριστός με κατανόηση και στοργή μας περιμένει για να μας προσφέρει τη βοήθεια του σε κάθε πειρασμό και δυσκολία.

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.