Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΡΑ... ΠΡΟΧΩ!


Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις λεφτά γιοκ, μας λένε οι ξένοι στο eurogroup. Και λέγοντας μεταρρυθμίσεις, εννοούν φορομπηχτικά μέτρα. Γι' αυτό λοιπόν ο νέος μας πρωθυπουργός, έκανε μυστική συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών και λοιπά υψηλά στελέχη της κυβέρνησης για να σκεφτούν τι μέτρα θα πάρουν ώστε να μαζέψουν κανένα φράγκο! Εκεί λοιπόν, βρέθηκε μικρόφωνο της Αποκαλύψεως του 999 και κατέγραψε την συζήτηση, την οποία και κατ' αποκλειστικότητα δημοσιεύω!

Τσιπ.: Λοιπόν, πρέπει να πάρουμε μέτρα για να βρούμε λεφτά. Για ρίχτε καμιά ιδέα γιατί προεκλογικά υποσχέθηκα ότι δεν θα μπουν άλλοι φόροι.
Βαρ.: Δεν χρειάζεται να μπουν νέοι φόροι! 
Λαφ.: Και πως θα βρούμε λεφτά; 
Βαρ.: Θα αυξήσουμε τους παλιούς!
Τσιπ.: Ρε αφήστε τις εξυπνάδες και πείτε τίποτα σοβαρό. Για... σφιχτείτε!
Λαφ.: Μόνο μη σφιχτούμε πολύ και μυρίσουμε στο τέλος!
Βαρ.: Να βάλουμε αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και των ποτών. Η σίγουρη λύση...
Τσιπ.: Αυτό το έκαναν κατά κόρο οι πρασινογαλάζιοι δεξιοσοσιαλιστές! Εμείς πρέπει να βρούμε πιο... αριστερούς φόρους! 
Βαρ.: Δηλαδή; 
Τσιπ.: Τι δηλαδή ρε Γιάνη; Το πράγμα είναι απλό: Άμα φορολογήσουμε τα ποτά και τα τσιγάρα, υπάρχει ο κίνδυνος να τα κόψουν οι πολίτες, ή να τα περιορίσουν με συνέπεια να μην έχουμε τα αναμενόμενα έσοδα. Οπότε...
Λαφ.: Οπότε τι, ρε Αλέξη; 
Τσιπ.: Οπότε θα φορολογήσουμε όσους δεν πίνουν και δεν καπνίζουν! Αφού προσέχουν την υγεία τους, και καλά κάνουν, ας δώσουν κάτι και για την υγεία της πατρίδας! Εξάλλου τα ποτά και τα τσιγάρα θα φορολογήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον... στα μουλωχτά... ως είθιστε! 
Βαρ.: Και αυτό είναι αριστερό μέτρο; 
Τσιπ.: Μα και βέβαια! Κάνουμε το αντίθετο απ' ότι οι προηγούμενοι! 
Λαφ.: Να προτείνω κι εγώ ένα μέτρο; 
Τσιπ.: Για πες!
Λαφ.: Να βάλουμε φόρο σε όσους δεν έχουν κατοικίδιο ζώο! 
Βαρ.: Τι σόι φόρος είναι αυτός; 
Λαφ.: Είναι αριστερός φόρος! Όσοι έχουν κατοικίδια, ψωνίζουν ζωοτροφή οπότε κινείται η αγορά. Όσοι δεν έχουν όμως... Και εμείς ως αριστεροί, έχουμε οικολογική συνείδηση...
Τσιπ.: Πολύ καλή ιδέα! Τίποτ' άλλο; 
Στρατ.: Να πω κι εγώ ένα πρόεδρε; 
Τσιπ.: Α, είσαι κι εσύ εδώ; Ρίχτο! 
Στρατ.: Να βάλουμε τέλη κυκλοφορίας στους πεζούς! Τόσα λεφτά ξοδεύουμε για πεζοδρόμια και δρόμους.
Βαρ.: Μα στους δρόμους περπατάνε κυρίως οι φτωχοί. Οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.
Στρατ.: Τα τέλη των πεζών θα είναι ανάλογα με την αξία των περιοχών. Στις ακριβές περιοχές σαν την Εκάλη θα είναι πιο ακριβά, ενώ σε φτωχές σαν τη Δραπετσώνα θα είναι πιο φτηνά. Κάτι που θα δείχνει ότι ως αριστεροί, ότι είμαστε υπέρ των φτωχών! 
Τσιπ.: Τώρα που το λες, δεν είναι κακό! Μια χαρά μέτρο είναι! 
Βαρ.: Εγώ πάλι λέω, όταν δώσουμε τις συντάξεις να μην τις δώσουμε ολόκληρες, αλλά τις μισές. Και τις υπόλοιπες αντί σε χρήμα, σε έντοκα ομόλογα του δημοσίου, των οποίων τον τόκο θα μπορούμε να τον φορολογήσουμε!  
Τσιπ.: Ποιόν τόκο; Για γίνε πιο κατανοητός ρε Γιάνη.
Βαρ.: Α, εγώ χρησιμοποιώ τη δημιουργική ασάφεια για να μην πω ξεκάθαρα ότι θα κόψουμε τις συντάξεις! 
Τσιπ.: Τι λες βρε παιδί μου! Αυτό θα πει να είσαι οικονομολόγος φίρμα! Λοιπόν, τ' αποφάσισα. Από τα προχώ μέτρα που προτείνατε, και ελπίζω να τα δεχτεί αυτός ο βλογιοκομένος ο Σόιμπλε, θα υιοθετήσω τα...

Και δυστυχώς κάπου εδώ, η ηχογράφηση σταμάτησε απότομα λόγῳ μπαταρίας... Τουλάχιστον έμεινε αυτό το σπουδαίο απόσπασμα! Όσο για το πως... τελειώνει, με λίγη υπομονή, θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες! Έως τότε... καλή νηστεία!