Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΣΗΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ...!

Τη ενδοσχολική (και όχι μόνο) βία, μόλις τη μάθαμε! Το αν θα την αντιμετωπίσουμε σοβαρά, ή απλά θα περάσει σαν... μόδα, έγκειται στο κατά πόσο θέλουμε να προοδεύσουμε ή να μείνουμε υπανάπτυκτοι. Αυτό σε κοινωνικό επίπεδο. Δυστυχώς όμως το μπούλινγκ (μια κακόηχη λέξη για μια κάκιστη πράξη) επεκτείνεται και σε επίπεδο κρατών. Η δυνατή, αλαζονική και κομπλεξική Γερμανία, πριν 5 χρόνια (02/2010) μας κούναγε το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο, βεβηλώνοντας την Αφροδίτη της Μήλου, στα πλαίσια της... ελεύθερης έκφρασης. Τους πείραξε όμως, η αντίστοιχη κίνηση, έστω και παλαιότερη, από τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, παρότι δεν βεβηλώθηκε κάποιο ιστορικό μνημείο τους.

Όταν ο αδύναμος δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να σκύψει το κεφάλι, δεν αρέσει στον κομπλεξικό δυνατό. Πόσῳ μᾶλλον, όταν δείχνει ότι τον κοντράρει! Η Γερμανία με τα τσιράκια της, ουσιαστικώς ασκεί μπούλινγκ στην Ελλάδα για να συνεχίσουν οι αδύναμες χώρες της Ε.Ε. να τη φοβούνται. Νέτα σκέτα! Είτε με βεβήλωση των μνημείων μας στα περιοδικά τους (photoshop), είτε με δηλώσεις. Συνεπικουρούμενη από τα ημεδαπά φερέφωνά της, κόμματα και κανάλια. Δυστυχώς για εμάς, αυτό το μπούλινγκ δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σπάζοντας τη σιωπή. Το διακρατικό μπούλινγκ είναι ακόμη χειρότερο... 

Το υψωμένο (μεσαίο) δάχτυλο, για να φέρει αποτελέσματα, εναντίον της δυνατής Γερμανίας, πρέπει να έχει πίσω του υψωμένα όλα τα δάχτυλα των Ελλήνων. Δίχως φόβο, αλλά με γνώση ότι δεν είναι ανώδυνη η αξιοπρέπεια. Μόνο που εδώ, τρωγόμαστε. Ανέκαθεν. Η ενότητα ως έννοια υφίσταται μόνο στο λεξιλόγιό μας, και όχι στην πράξη. Επιπλέον, μας αρέσει το μπούλινγκ σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Από το να παρκάρουμε στα πεζοδρόμια εμποδίζοντας τους πεζούς, έως το να παρακάμπτουμε πονηρά τη σειρά στο ταμείο. Μας αρέσει να επιδεικνύουμε το πόσο «μάγκες» είμαστε! Όταν όμως μας το κάνουν αυτό οι γερμανοί... φωνάζουμε για το δίκιο μας! 

Καιρός να αλλάξουμε εαυτόν, για να δυναμώσουμε εν συνόλῳ. Να αποβάλουμε τον ατομικισμό και την κουτοπονηριά. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι εναντίον ισχυρότερων λαών (σαν το τωρινό γερμανικό μπούλινγκ), όπως οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Για να δείξουμε ότι δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος μεταξύ ενδόξων προγόνων και μελλοντικών γενεών! Καιρός το δάκτυλο, αντί να το έχουμε υψωμένο, ας το βάλουμε στη σκανδάλη επιτέλους...   

12 σχόλια:

 1. Καλημέρα Σταμάτη.
  Ωραία ανάρτηση. Συμφωνώ απόλυτα στα όσα εξέφρασες. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο επίλογος. Εκεί κρύβεται όλη η ουσία και η αλλαγή.
  Για να δούμε...

  Να περνάς όμορφα εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλλαγή είναι το ζητούμενο. Εν αναμονή...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Οι ξένοι εφαρμόζουν το διαιρει και βασίλευε και εμείς σαν κορόιδα που γίναμε τρωγώμαστε του καλού καιρού. Δύσκολα ενωνόμαστε εναντίον του μπουλιγκ της Γερμανίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καιρός να μονιάσουμε. Το μόνισμα είναι μονόδρομος...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Οταν ο 'μικρός' σηκώνει κεφάλι και ζητάει το δίκιο του, ο κομπλεξικός μεγάλος και οι δορυφόροι του εκνευρίζονται και αντιδρούν.
  Θέλει υπομονή και δύναμη!
  Και να μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί, όχι μόνον οι πολιτικοί αλλά και ο λαός είναι κομπλεξικοί, το έχει δείξει η ιστορία τους.
  Εμείς νομίζω πως έχουμε πολλά καλά ως λαός και μπροστά στον πόλεμο που υφιστάμεθα θα ενωθούμε.

  Καλό σου βράδυ:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπροστά στους κομπλεξικούς της Ιστορίας, λοιπόν οι Έλληνες. Πάντως η φανέλα μας είναι βαριά, από νίκες εναντίον μεγάλων. Καιρός να φανούμε αντάξιοι αυτήν της φανέλας!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Δύο σχόλια:
  1) Επειδή είτε το θέλουμε είτε όχι, η Γερμανία κάνει κουμάντο στην Ευρώπη, δεν φτάνει να σηκώσεις το μεσαίο δάχτυλο. Πρέπει να σηκώσεις το ανάστημά σου.
  2) Το μπούλινγκ ασκείται από εκκολαπτόμενους εγκληματίες και έτσι μόνο μπορεί να αντιμετωπιστεί πραγματικά.
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το εν λόγῳ μπούλινγκ είναι για να διδάξει η Γερμανία στα τσιράκια της, το πως να πουλάνε μαγκιές. Όσο κουμάντο και να κάνει, δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί. Αξιοπρέπεια πάνω απ' όλα.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Άμα πάψουμε να τρογώμαστε όχι μόνο δάκτυλο θα μπορούμε να σηκώσουμε στους ναζιστές αλλά και κανένα αγγούρι που θα το θυμούνται για καιρό!!! Να φύγουμε από την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να κλονιστεί το ευρώ και να έχει χασούρα η Γερμανία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγγούρι; Πολύ αισιόδοξη σε βλέπω! Ας γίνουμε μεταξύ μας μονιασμένοι και βλέπουμε. Όσο για τη χασούρα, αυτήν δεν θα την αποφύγει η Γερμανία.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Οσο σκύβεις το κεφάλι τόσο θα σε καταπιέζουν. Ας τους αντιμετωπίσουμε όπως εμείς ξέρουμε χωρίς φόβο.Επιτέλους μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς μας φύτεψαν εντέχνως τον φόβο και ζοριζόμαστε να ξεμυτήσουμε. Όμως πρέπει. Αν θέλουμε να μοιάσουμε στους ένδοξους προγόνους μας...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.