Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΓΙΝΕ... ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ!

Το παραπάνω αυτοκόλλητο καρτελάκι, το μάζεψα έξω από γνωστό souper market στον Πειραιά. Λέει λοιπόν επί λέξῃ το εξής παραπλανητικό μήνυμα:

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛ. ΔΙΑΘΗΚΗΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Και μετά αναφέρει το χωρίο από τον προφήτη Ζαχαρία που λέει:
διότι ἐνέτεινά σε, Ἰούδα, ἐμαυτῷ εἰς τόξον, ἔπλησα τὸν Ἐφραὶμ καὶ ἐξεγερῶ τὰ τέκνα σου, Σιών, ἐπὶ τὰ τέκνα τῶν Ἑλλήνων καὶ ψηλαφήσω σε ὡς ῥομφαίαν μαχητοῦ·
καὶ Κύριος ἔσται ἐπ᾿ αὐτοὺς καὶ ἐξελεύσεται ὡς ἀστραπὴ βολίς, καὶ Κύριος παντοκράτωρ ἐν σάλπιγγι σαλπιεῖ καὶ πορεύσεται ἐν σάλῳ ἀπειλῆς αὐτοῦ.
Κύριος παντοκράτωρ ὑπερασπιεῖ αὐτούς, καὶ καταναλώσουσιν αὐτούς, καί καταχώσουσιν αὐτοὺς ἐν λίθοις σφενδόνης καὶ ἐκπίονται αὐτοὺς ὡς οἶνον καὶ πλήσουσιν ὡς φιάλας θυσιαστήριον. (Ζαχ. 9, 13 - 15)

Η παραπληροφόρηση είναι γνωστό μέσο για όσους προπαγανδίζουν και διασπείρουν ψεύδη. Εν προκειμένῳ κάποιοι αντιχριστιανοί και δήθεν αρχαιοελληνολάτρες υπό την ονομασία «ΟΜΑΔΑ ΖΕΥΣ» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη και ασφαλώς δεν γνωρίζει την ερμηνεία των προφητειών που περιέχονται σ' αυτήν.

Όταν ο προφήτης Ζαχαρίας λέει «θα εξεγείρω τα τέκνα σου, Σιών, εναντίον των τέκνων των Ελλήνων και θα σε χειρισθώ ως ρομφαίαν πολεμιστού» (στχ 13) δεν εννοεί όλον τον απανταχού Ελληνισμό! Εννοεί την επανάσταση επί της εποχής των Μακκαβαίων το 168 π. Χ. εναντίον του Αντιόχου Δ' του Επιφανούς, ο οποίος είχε καταλάβει την Ιερουσαλήμ και είχε απαγορεύσει τη λατρεία στο Θεό, προσπαθώντας να επιβάλλει ως θεό τον εαυτό του με τη μορφή του Δία! Ο Αντίοχος Δ' ο Επιφανής ήταν βασιλιάς της ελληνιστικής αυτοκρατορίας των Σελευκιδών κατά την περίοδο 175 – 164 π.Χ., και είχε ελληνική καταγωγή.

Όσοι λοιπόν «διαβάζουν» την Αγία Γραφή με σκοπό να δείξουν ότι τάχα είναι εναντίον των Ελλήνων, ας τη διαβάζουν καλύτερα! Και τους θυμίζω κάτι που όλως περιέργως «ξέχασαν» να διαβάσουν, στο ευαγγέλιο του Ιωάννη 12, 20 - 23 :

Ἦσαν δέ τινες Ἕλληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ.
οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν Ἰησοῦν ἰδεῖν.
ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ Ἀνδρέᾳ, καὶ πάλιν Ἀνδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ Ἰησοῦ·
ὁ δὲ Ἰησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.

Αναρωτιέμαι, αν διαβάζουν τα αρχαία κείμενα όπως την Αγ. Γραφή...

4 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..
  ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ..
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!

  ΕΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ!!!

  http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio13.html

  ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ...

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...

  ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΙΣ!!! ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ

  iptamenos_stratigos@yahoo.gr

  ΕΛΛΑΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ...ΗΡΘΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι γνωστη η σκοπιμη προπαγάνδα που κάνουν οι δωδεκαθειστές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ

  Θα μπορούσα να γράψω κάμποσα ακόμα, αλλά μου είναι ιδιαιτέρως αντιπαθείς όσοι με μεμονωμένες φράσεις (τσιτάτα) και προπαγανδιστικά φυλλάδια προσπαθούν να παραπλανήσουν το κόσμο. Οπότε δεν θα μπορούσα να μην ανασκευάσω τις πλάνες μιας αυτοκόλλητης ετικέτας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Θεό7δωρε

  Αμφιβάλω το κατά πόσο «δωδεκαθεϊστές» είναι... Περισσότερο για φανατικοί αντιχριστιανοί μου φαίνονται. Χρειάζεται πάντως προσοχή, μιας και τα θύματα είναι όσοι αφελώς πιστεύουν συνθήματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.