Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

«Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»

Επισήμως αύριο είναι το τέλος του καλοκαιριού, μιας και φεύγει ο φετινός Αύγουστος. Στο καλό και να μας γράφει! Ανεπισήμως το καλοκαίρι συνεχίζεται! Και επειδή τα αντίο, τα au revoir, τα γκουντμπάι και τα επανιδείν (να τα πούμε κι ελληνικά, δεν βλάπτει) δεν τα συμπαθώ ιδιαιτέρως, από μεθαύριο θα είναι (για μένα) 32 Αυγούστου, αντιμεθαύριο 33 κλπ. κλπ! Και για να γίνουμε λίγο σοφότεροι, μετά τις αμπελοφιλοσοφίες (!)  που αράδιασα, να κάτι όμορφο που αλίευσα από το Ρομάντσο Νο 878 (29/12/1959). Διάφορες σοφές ρήσεις από έργα του Σαίξπηρ. Αν μη τι άλλο μας εμπλουτίζουν το πνεύμα...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (29/8/2021) ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

καὶ περίλυπος γενόμενος ὁ βασιλεύς, διὰ τοὺς ὅρκους καὶ τοὺς συνανακειμένους οὐκ ἠθέλησεν αὐτὴν ἀθετῆσαι. (Μαρκ. 6, 26)

Ο βασιλιάς λυπήθηκε πάρα πολύ, εξαιτίας όμως του όρκου που είχε δώσει μπροστά στους καλεσμένους, δεν θέλησε να της το αρνηθεί.
Ο Ηρώδης είχε ορκιστεί στη Σαλώμη να της δώσει ότι ζητήσει επειδή τον σαγήνεψε ο χορός της (στχ. 23) αλλά στενοχωρήθηκε πολύ όταν την άκουσε να του ζητά την κεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή. Δυστυχώς γι' αυτόν δεν μπορούσε όμως να παραβεί τον όρκο που της έδωσε ενώπιον των καλεσμένων του. Τι να πρωτοθαυμάσουμε άραγε στον Ηρώδη; Τη μεγάλη ευαισθησία του ή την πίστη του με κάθε κόστος στον όρκο που έδωσε; Ή την υποκρισία του που παρίστανε τον λυπημένο γι' αυτό που του ζήτησε η Σαλώμη; Είναι μεγάλη κατάντια, όταν κάποιος αμαρτάνει αλλά ταυτοχρόνως και στενοχωριέται γι' αυτό και το αποστρέφεται! Αν όντως είχε ενοχληθεί, θα είχε συναιτήσει τη Σαλώμη, και αντ' αυτού θα της προσέφερε κάτι άλλο. Όμως του δόθηκε η ευκαιρία και να κάνει το κέφι της γυναίκας του Ηρωδιάδας που ήθελε να σκοτώσει τον Ιωάννη (στχ. 19) και να δείξει ότι δεν ήταν επιλογή του... Επίσης, δεν θα ήθελε να φανεί το πόσο ανόητος ήταν που έδωσε όρκο και δέσμευσε τον εαυτό του τόσο επιπόλαια. Ουσιαστικά δεν λυπήθηκε καθόλου, ούτε νοιάστηκε για τον όρκο του. Αν η Σαλώμη του ζητούσε το μισό του βασίλειο, όπως της είχε δώσει και αυτήν την επιλογή (στχ. 23) θα της το έδινε, για να μη φανεί ότι αθετεί τον όρκο του; Προφανώς όχι. Μια πρόφαση ζητούσε για να θανατώσει τον Ιωάννη δίχως να φαίνεται όμως ότι... ευθύνεται αυτός διότι φοβόταν αντιδράσεις από τον κόσμο. Δεν μπορούσε να βρει στον Ιωάννη κάποιο παράπτωμα για να τον τιμωρήσει, και άδικα τον είχε φυλακίσει. Δεν εγείρει λοιπόν καμιά συμπάθεια η... στενοχώρια του, και ας θυμόμαστε πως οι... καλές προθέσεις από μόνες τους δεν οδηγούν στην ουράνια βασιλεία. Είναι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις. Μόνο όταν γίνονται καλές πράξεις μας οδηγούν προς τον Κύριο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΒΛΑΧΟ...

Την περασμένη Τρίτη (24/8/21) έφυγε ένας εκ των «κακών» του παλιού καλού κινηματογράφου, ο Ανέστης Βλάχος. Και με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του, ήταν ατού στις ταινίες που έπαιξε. Πολύ χαρακτηριστικός ήταν και ο τηλεοπτικός ρόλος του στο σίριαλ «Ο ζητιάνος». Πολλά τα αποκόμματα και γι' αυτόν τον πολύ καλό ηθοποιό και βάζω κάμποσα, κατ' επιλογήν.
1. Βεντέτα Νο 46 (25/3/1966)

2. Βεντέτα Νο 53 (13/5/1966)

3. Βεντέτα Νο 63 (22/7/1966)

4. Βεντέτα Νο 71 (16/9/1966)

5. Βεντέτα Νο 75 (14/10/1966)

6. Βεντέτα Νο 126 (5/10/1967)

7. Βεντέτα Νο 240 (11/12/1969)

8. Βεντέτα Νο 241 (18/12/1969)

9. Βεντέτα Νο 270 (9/7/1970)

10. Βεντέτα Νο 370 (8/6/1972)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΦΡΑΝΣΑΙΖ

Αφού πέρασε η νηστεία της Παναγίας, για όσους νηστεύουν και δεν περιδρομιάζουν τον άμπακο, καιρός για ένα κοτοπουλάκι υγιεινό. Και δίχως πολλές θερμίδες. Κοτόπουλο ψητό αλά φρανσαίζ τιτλοφορείται η παρακάτω συνταγή από τη Βεντέτα Νο 382 (31/8/1972) και προφανώς κάποια σχέση θα 'χει με τη Γαλλία. Εύκολη συνταγή, και αν φάτε το κοτόπουλο χωρίς πατάτες γίνεται το φαΐ «λάιτ» ήγουν διαίτης. Η σιλουέτα πρέπει να είναι πάντα σε πρώτη προτεραιότητα.  Η συγκεκριμένη συνταγή συνοδεύονταν κι από έγχρωμη φωτογραφία...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (22/8/2021) ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

ἀποκριθεὶς δὲ αὐτῷ ὁ Πέτρος εἶπε· Κύριε, εἰ σὺ εἶ, κέλευσόν με πρός σε ἐλθεῖν ἐπὶ τὰ ὕδατα. (Ματθ. 14, 28)

Ο Πέτρος του αποκρίθηκε: «Κύριε, αν είσαι εσύ, δώσε μου εντολή να έρθω κοντά σου περπατώντας στα νερά».
Οι μαθητές έντρομοι είδαν τον Ιησού να περπατά επάνω στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και να τους λέει να έχουν θάρρος (στχ. 27). Ο Πέτρος, πιο θαρραλέος από τους υπόλοιπους, αποκρίθηκε στον Κύριο με μία πολύ τολμηρή φράση. «Κύριε, αν είσαι εσύ» λέει κατ' αρχάς ο Πέτρος. Αμφιβάλλει για το ποιόν βλέπουν εκείνη τη στιγμή οι μαθητές; Προφανώς. Εξ αρχής (μας) δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρος για το αν βλέπουν όντως τον Ιησού, ή κάποιον δαίμονα που θέλει να τους πειράξει, ή μέσα στον φόβο τους βλέπουν οράματα από την φαντασία τους. Για να σιγουρευτεί λοιπόν, αντί να ζητήσει να έρθει ο Κύριος προς το καΐκι κάτι που θα έκανε όλους τους μαθητές χαρούμενους, ζητά κάτι πιο... προσωπικό! Να τον καλέσει ο ίδιος ο Ιησούς να πάει προς αυτόν περπατώντας στα κύματα. Αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους, προέβαλε την προσωπική του φιλοδοξία. Θέλησε να μετάσχει μόνος του σ' ένα θαύμα δίχως να δείξει αν το αξίζει. Ας θυμηθούμε πως πριν κάνει ο Ιησούς κάποιο θαύμα σε κάποιον, ζητούσε να δει αν αυτός έχει την ανάλογη πίστη. Εδώ ο Πέτρος αντί για πίστη δείχνει εγωισμό. Ζήτησε να διαπιστώσει ο ίδιος τη δυνατότητα του Κυρίου να κάνει θαύματα και εν προκειμένῳ να περπατά στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Και πόσο μεγάλη η έπαρση του Πέτρου, αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν ο Ιησούς αλλά κάποιος δαίμονας που είχε σκοπό να του κάνει κακό. Θα του έδινε την εντολή να τον πλησιάσει και ο Πέτρος ευθύς αμέσως θα πνίγονταν. Ο επηρμένος Πέτρος δεν το σκέφτηκε αυτό. Ούτε καν είχε στο νου του αυτό που είπε ο Ιησούς στον δεύτερο πειρασμό στην έρημο «οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου» (=δεν πρέπει να βάλεις σε δοκιμασία τον Κύριο, το Θεό σου Ματθ. 4, 7 - Δευτ. 6, 16). «Κάλεσε με κοντά σου να έρθω» λέει ο Πέτρος, για να δείξει αφενός υπεροχή έναντι των φοβισμένων μαθητών και αφετέρου να φανεί ο μόνος αντάξιος του διδασκάλου του. Αντί να ταπεινώσει τον εαυτό του και να ζητήσει συγγνώμη που έδειξε μαζί με τους άλλους φόβο για τη φουρτούνα, προέταξε την αλαζονεία του. Ένα κακό παράδειγμα για τους υπόλοιπους μαθητές, αλλά και για εμάς. Μην ξεχνάμε πως ακόμη οι μαθητές δεν ήταν έτοιμοι για το μετέπειτα αποστολικό τους έργο και βρίσκονταν υπό δοκιμή. Επίσης μη λησμονούμε στην προσευχή μας να μη ζητάμε από τον Κύριο πράγματα που δεν τα αξίζουμε. Εν προκειμένῳ ο Ιησούς «τιμώρησε» τον Πέτρο, απλώς με το να του προσφέρει αυτό που του ζήτησε, αλλά ήταν ανέτοιμος να το λάβει και πνιγόταν στα κύματα... (Ματθ. 14, 30-31)  

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

«ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ»

Το έχω ξαναπεί, στην παραλία η καλύτερη ενασχόλησις είναι το διάβασμα. Ούτε ενοχλείς τους υπόλοιπους παίζοντας ρακέτες (μου γίνατε όλοι Τσιτσιπάδες τρομάρα σας), ούτε πιάνεις το λακριντί με την παρέα σου ενοχλόντας τους παραδίπλα. Και δίνεις και το καλό παράδειγμα έτσι στους... «γύφτους» πιο 'κει που έχουν πιάσει το κουτσομπολιό και δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους! Μα όλα θα τα πουν στην παραλία; Ας αφήσουν και κάτι για το σπίτι τους! Έστω. Περί αναγνώσεως ο λόγος, αυτήν την εβδομάδα έχω ένα διήγημα δραματικό! Από το Ρομάντσο Νο 879 (5/1/1960) με τίτλο «Το δράμα μιας μητέρας»! Και μόνο από τον τίτλο βγάζεις τα χαρτομάντηλα να τα έχεις ετοιμοπόλεμα! Αν δεν είναι αυτό δραματικό, ποιό θα είναι; Λοιπόν, ότι πρέπει για τις ψυχοπονιάρησες και τους ψυχοπονιάρηδες. Να τους θυμίσει λίγο από... παλιό ελλ. κινηματογράφο! Πάντως το τέλος δεν το αποκαλύπτω αν είναι... χάπι, αλλά καλού κακού, ένα χάπι για την ναυτία καλό είναι να υπάρχει! Ποτέ δεν ξέρεις... :) Καλή ανάγνωση.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

«ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ»

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι το «Πάσχα» του καλοκαιριού, κατά πως τον ονομάζει η λαϊκή παράδοση. Και βέβαια, εκκλησιαστική γιορτή στην Ελλάδα δίχως τα έθιμα της γίνεται; Δεν γίνεται! Εδώ ή γιορτάζουμε ή δεν γιορτάζουμε! Από το Ρομάντσο Νο 1224 (16/8/66) ένα αρθράκι για το πως περνούσαν το Δεκαπεντάυγουστο οι Αθηναίοι στην παλιά Αθήνα. Τα έθιμα και τα ήθη μιας πολύ παλιάς (για 'μας) εποχής, που όμως τότε οι άνθρωποι ήταν πιο αυθεντικοί και πιο ανθρώπινοι... 



ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (15/8/2021) ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

ἡ δὲ Μάρθα περιεσπᾶτο περὶ πολλὴν διακονίαν· ἐπιστᾶσα δὲ εἶπε· Κύριε, οὐ μέλει σοι ὅτι ἡ ἀδελφή μου μόνην με κατέλιπε διακονεῖν; εἰπὲ οὖν αὐτῇ ἵνα μοι συναντιλάβηται. (Λουκ. 10, 40)

Η Μάρθα είχε απορροφηθεί από την πολλή φροντίδα. Στάθηκε στον Ιησού και του είπε: «Κύριε, δε νοιάζεσαι που η αδερφή μου με άφησε μόνη να σε περιποιούμαι; Πες της, λοιπόν, να με βοηθήσει».
Ο Ιησούς επισκέφθηκε το σπίτι της Μάρθας και της Μαρίας, όπου η πρώτη είχε απορροφηθεί στην περιποίηση και την φροντίδα του καλεσμένου τους ενώ η δεύτερη προτίμησε να κάτσει να ακούσει τη διδασκαλία Του. Δραστήρια η Μάρθα, άνθρωπος της τάξης και της επιμέλειας έπραττε ότι αρμόζει να κάνουμε όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι μας. Η σωστή φροντίδα είναι ασφαλώς το χρέος του οικοδεσπότη. Δεν θα ήθελε προφανώς να χαρακτηρισθεί ως οκνηρή και αμελής.  Με αυτές τις αρχές γαλουχημένη η Μάρθα, ένιωσε αδικημένη σε σχέση με την αδελφή της, η οποία δεν την ακολούθησε στις δραστηριότητες της και προτίμησε ν' ακούσει τον Κύριο. Αντί να απευθυνθεί η ίδια στην αδελφή της, απευθύνθηκε στον Ιησού να της κάνει εκείνος παρατήρηση! Προφανώς εκείνη δεν θα την άκουγε, ενώ τον Ιησού... Ζήτησε την παρέμβαση του Κυρίου σε κάτι που μεν νόμιζε σωστό, αλλά όπως της είπε παρακάτω ο Κύριος ήταν λάθος. Δεν είχε την διάκριση να αντιληφθεί πως με το να προτάσσει το πρέπον με βάσει τους τύπους, υπολείπεται στην πνευματική της καλλιέργεια. Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ο Ιησούς δεν πήγε σπίτι τους για να απολαύσει καλές υπηρεσίες και φροντίδες. Όπως δεν ήρθε στη γη για να γευτεί κοσμικές δόξες και αξιώματα. Πήγε για να διδάξει και όχι να κρίνει την νοικοκυροσύνη των φιλοξενούντων. Θα μπορούσε να αρκεστεί στις πολύ απαραίτητες φροντίδες και να κάτσει να ακούσει και εκείνη. Όμως είχε επικεντρωθεί στα δευτερεύοντα, χάνοντας τα πρωτεύοντα. Προέταξε το να συμβαδίσει με ότι προτάσσει ο κόσμος και όχι με ότι πραγματικά ζητάει ο Κύριος. Και με την πλανεμένη σκέψη της, ζήτησε από τον Ιησού λάθος πράγματα. Με αποτέλεσμα βέβαια να μην εισακουσθεί. Ας μην την λησμονούμε όταν ζητάμε κάτι από τον Κύριο κι ας του ζητάμε τη διάκριση να μην αιτούμαστε λάθος πράγματα.  

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ και εδώ.
 
Το blog της Αποκαλύψεως του 999 εύχεται στους επισκέπτες, στους αναγνώστες του και σε όλον τον κόσμο υγεία και ευτυχία. 
Χρόνια Πολλά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ»

Κάθεσαι αραχτός/-ἠ στην παραλία και κάνεις ηλιοθεραπεία να μαυρίσεις. Και τι κάνεις για να περνάει η ώρα; Χαζεύεις τους άλλους λουόμενους; Ντροπή σου, ματάκια! Ή μήπως τρως γιατί σου άνοιξε η όρεξη; Ντροπή σου ξανά! Θα κάτσεις να διαβάσεις. Με πνευματική τροφή θα ασχοληθείς που δεν έχει θερμίδες! Και αντί για εφημερίδες και φτηνοβιβλία με κάτι μυθηστορήμτα της κακιά ώρας, ή χάζεμα στο φέισμπουκ, σου έχω τη λύση! Από το Ρομάντσο Νο 880 (12/1/1960) το παρακάτω περιπετειώδες διήγημα που ονομάζεται «Το μυστικό του γιατρού» διαθέτει σασπένς, αγωνία, ένταση κλπ, κλπ, κλπ. Δεν αποκαλύπτω τι γίνεται στο τέλος, αλλά όταν βλέπεις στον τίτλο ότι μέσα στην ιστορία υπάρχει γιατρός, τότε σίγουρα το ανάγνωσμα έχει ενδιαφέρον. Μεταξύ μας, πολλές φορές είναι οι αχώνευτοι... Μακριά από 'μας!





ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΙΤΑ»

Για αρκετό κόσμο οι καλοκαιρινές διακοπές γίνονται τον Αύγουστο. Αν υπήρχαν πολλά λεφτά θα γίνονταν από... τον Μάιο, αλλά αυτό είναι ένα πάγιο όνειρο θερινής νυκτός... Εν πάση περιπτώσει, τι είναι καλό για το σώμα μας στις διακοπές; Εκτός από τα μπάνια, η δίαιτα! Ναι, παρά το ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, πρέπει να κάνουμε δίαιτα. Ξου τα παγωτά, τα αναψυκτικά και τα ορεκτικά στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Αυτά συν τοις άλλοις κοστίζουν κιόλας. Το παρακάτω αρθράκι από το Ρομάντσο Νο 1330 (27/8/68) εννοείται επίκαιρο, έδινε και δίνει τας απαραίτητας συμβουλάς διά την διατήρησιν της γραμμής μας. Μη μας βρει ο Σεπτέμβρης να χρειαζόμαστε δίαιτα, ε;


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (8/8/2021) ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ


Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

οἱ δὲ ἐξελθόντες διεφήμισαν αὐτὸν ἐν ὅλῃ τῇ γῇ ἐκείνῃ. (Ματθ. 9, 31)

Αυτοί όμως, μόλις βγήκαν έξω, διέδωσαν τη φήμη του σ’ όλη την περιοχή εκείνη.
Ο Ιησούς όταν θεράπευσε δύο τυφλούς, τους παράγγειλε να μην πουν σε κανέναν για αυτό το θαύμα (στχ. 30). Εντούτοις αυτοί οι δύο, με το που έφυγαν από το σπίτι που βρίσκονταν ο Κύριος, διέδωσαν τη φήμη Του σ' όλη την περιοχή. Να λοιπόν ένα δείγμα μιας... περίεργης ανυπακοής! Ο Ιησούς ουδέποτε επεδίωξε να κάνει θαύματα προς εντυπωσιασμό των μαζών, ούτε για να πείσει με αυτά ότι είναι ο Μεσσίας. Στόχος Του ήταν και είναι η σωτηρία του ανθρώπου, έστω και διαμέσου των θαυμάτων. Εδώ, οι τυφλοί για να θεραπευτούν διέθεταν την ανάλογη πίστη (στχ. 29). Όμως διέθεταν και μεγάλο ενθουσιασμό... Ήταν τέτοια η χαρά τους, που αγνόησαν την προτροπή του Κυρίου. Γεμάτοι με παιδική αφέλεια έτρεξαν να φωνάξουν και να διαφημίσουν το καλό που τους έτυχε. Εξάλλου οι ίδιοι ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι ο Ιησούς δεν ήταν απλά ένας περαστικός διδάσκαλος. Δεν ήξερε το τι θα επακολουθούσε ο Κύριος; Ασφαλώς και το ήξερε ως Θεός που είναι. Δεν τους εμπόδισε όμως. Ούτε παρενέβηκε μετά για να τους τιμωρήσει ή να τους συνετίσει. Διότι ούτε το θαύμα μπορεί να παραμείνει κρυφό, ούτε η χαρά που πηγάζει από αυτό. Όπως μια πόλη που δεν μπορεί να κρυφτεί όταν είναι χτισμένη πάνω στο βουνό  (Ματθ. 5, 14). Οι δύο ανυπάκουοι πρώην τυφλοί θέλησαν αμέσως να μοιραστούν με τους πλησίον τους τη χαρά τους, δείχνοντας με αυτόν τον παράδοξο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους. Ήταν το δικό τους «ευχαριστώ» που εκπορεύονταν από μια άδολη ανυπακοή και αφέλεια. Δεν έκατσαν να σκεφτούν ούτε πιθανές αντιδράσεις από τους φαρισαίους, ούτε αν θα γίνονταν πιστευτοί. Βίωσαν τον Κύριο, και τον Κύριο διαφήμισαν. Ας τους έχουμε κατά νου, όταν βιώσουμε (ή βιώνουμε) κι εμείς τον Χριστό. Ο τρόπος της ευγνωμοσύνη τους, ίσως φέρει κι άλλους ανθρώπους στο να Τον γνωρίσουν και να τον βιώσουν το ίδιο... 

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΛΙΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

- Έτοιμη η λίστα!
- Δεν λες καμιά καλημέρα πρώτα ρε alter ego; Και ποιά λίστα είναι έτοιμη; Στο σούπερ μάρκετ πήγαμε χθες!
- Η λίστα για τον εξοπλισμό της παραλίας!
- Τι εξοπλισμό παραλίας μου τσαμπουνάς; Την ομπρέλα, τις πετσέτες και τα αντηλιακά εννοείς;
- Αμ δε! Φέτος θα είμεθα οργανωμένοι στο φουλ!
- Πριν μου σερβίρεις τι έβαλες στη λίστα, να φέρω καμιά παγοκύστη διά παν ενδεχόμενον;
- Άσε τις κρυάδες και άκου. Πρώτον, Ωτασπίδες!
- Ορίστε;
- Ναι, ωτασπίδες διότι η βαβούρα από τους πέριξ λουόμενους δεν αντέχεται! Μπούρου μπούρου δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους!
- Τώρα που λες alter ego, ένα δίκιο το έχεις!
- Επιπλέον και για το ενοχλητικό τάκα τούκου που κάνουν οι ρακέτες! Βάλθηκαν βλέπεις όλοι να παριστάνουν τους Τσιτσιπάδες στην παραλία!
- Για κοίτα που ξανά έχεις δίκιο, alter ego...
- Δεύτερον! Κράνη!
- Τι κράνη; Αφού δεν καβαλάμε μοτοσικλέτες, ούτε ποδήλατα!
- Κράνη για να μη φάμε κανένα μπαλάκι από τους Τσιτσιπάδες της παραλίας στο κεφάλι!
- Φοβερή ιδέα alter ego! Μωρέ μπράβο έμπνευση...
- Τρίτον! Αδιάβροχες μάσκες.
- Μα δεν κάνουμε καταδύσεις.
- Όχι τέτοιες μάσκες. Αλλά αυτές για τον κορωνοϊό!
- Πως;
- Ξέρουμε ότι όλοι οι πέριξ λουόμενοι είναι σίγουρα καλά; Όλοι μεταδίδουν το κορωνοϊό είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.
- Υπάρχουν αδιάβροχες μάσκες στο εμπόριο;
- Αυτό δεν το ξέρω, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε εμείς από νάυλον!
- Αμάν! Καλά το ξεκίνησες, τώρα αρχίζεις και το χάνεις μου φαίνεται!
- Τέταρτον! Κουνουπιέρα για μύγες, κουνούπια και λοιπά έντομα!
- Παλάβωσες alter ego;
- Ὀχι. Αλλά μπορεί να μας μεταδώσουν κανένα κορωνοϊό. Οπότε καλού κακού...
- Βρε τι ακούω και είμαι με άδειο στομάχι!
- Πέμπτον! Αδιάβροχο GPS χειρός.
- Ρε πας καλά;
- Μια χαρά. Για να μας βρούνε από δορυφόρο σε περίπτωση που απομακρυνθούμε από την παραλία!
- Έχεις ξεφύγει alter ego!
- Έκτον!
- Έχει και έκτον;
- Εννοείται! Και μάλιστα το σπουδαιότερο. Ειδικές ανοξείδωτες πανοπλίες!
- Έλα Χριστός κι απόστολος! Τι πανοπλίες βρε ζώον;
- Σε περίπτωση που εμφανιστεί κανένα σκυλόψαρο και προσπαθήσει να μας δαγκάσει πριν προλάβουμε να βγούμε από τη θάλασσα!
- Ε, αυτό με ξεπερνάει! Βρε alter ego, για να καταλάβω, θα πας στην παραλία με ντύσιμο σαν τον ιππότη Λάνσελοτ, φορώντας μάσκα νάυλον, gps στο χέρι και θα στήσεις κουνουπιέρα στην ξαπλὠστρα σου;
- Ε... Κάτι τέτοιο περίπου...
- Βρε κουτορνίθι, θα σε πάρουν στο μεζέ άπαντες και θα γελάνε με τα χάλια σου!
- Γι' αυτό θα έχω τις ωτασπίδες. Για να μην τους ακούω!
- Βρε μπουμπούνα δεν σκέφτεσαι το ρεζιλίκι από τα βίντεο που θα ανεβάσουν στο φέισμπουκ;
- Ακριβώς αυτό! Όχι μόνο θα πάρω μέτρα προστασίας αλλά θα γίνω πασίγνωστος! Και μάλιστα όλο αυτό θα το κάνουμε στην παραλία που είναι στο φοινικόδασος στο Βάι.
- Και γιατί στο Βάι alter ego;
- Για να γίνω... Πως το λένε στα εγγλέζικα, να δεις; Άσε το θυμήθηκα... Για να γίνω βάιραλ!
- Εσύ θα γίνεις βάιραλ και οι διακοπές μας στην Κρήτη θα είναι βα,ι,ράλτε βιολιτζήδες! Ρε τι τραβάω τώρα που έσφιξαν οι ζέστες...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

«ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ»

Καλοκαίρι, διακοπές και κορωνοϊός είναι ότι μας απασχολεί το μυαλό αυτόν το καιρό. Εκτός από την τσέπη μας βέβαια... Όμως μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο. Κουτσουρεμένοι, δίχως τη λάμψη και τα γεμάτα στάδια κορωνοϊού ένεκεν. Όπως και να 'χει, οι αθλητές βρίσκονται εκεί για κάποια διάκριση αν όχι μετάλλιο. Και ημείς από τηλεοράσεως, μη έχοντας κάτι καλύτερο να δούμε αυτόν τον καιρό στο χαζοκούτι, δεν έχουμε παρά να τους παρακολουθήσουμε. Χαζεύοντας τα παλιά περιοδικά μου, βρήκα αποκόμματα για τις τότε Ολυμπιάδες, και το παρακάτω από το Ρομάντσο Νο 1334 (24/9/1968) αναφέρεται στην Ολυμπιάδα του Μεξικού (1968) που επρόκειτο να ξεκινήσουν. Πάντα μου άρεσαν τα τηλεοπτικά αφιερώματα στις παλιότερες Ολυμπιάδες που συνήθως τα παίζουν όταν διεξάγεται η τρέχουσα Ολυμπιάδα. Όσο πιο πίσω στο χρόνο, τόσο λιγότερη ντόπα και οικονομική εκμετάλλευση...



ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (=read more)...