Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (14/08/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Θα ακούσουμε στο σημερινό ευαγγέλιο:

ἀποκριθεὶς δὲ αὐτῷ ὁ Πέτρος εἶπε· Κύριε, εἰ σὺ εἶ, κέλευσόν με πρός σε ἐλθεῖν ἐπὶ τὰ ὕδατα.
ὁ δὲ εἶπεν, ἐλθέ. καὶ καταβὰς ἀπὸ τοῦ πλοίου ὁ Πέτρος περιεπάτησεν ἐπὶ τὰ ὕδατα ἐλθεῖν πρὸς τὸν Ἰησοῦν.
βλέπων δὲ τὸν ἄνεμον ἰσχυρὸν ἐφοβήθη, καὶ ἀρξάμενος καταποντίζεσθαι ἔκραξε λέγων· Κύριε, σῶσόν με. (Ματθ. 14, 28-30)

Περπατώντας στα κύματα ο Πέτρος βίωνε το θαύμα. Βίωνε τη χάρη που του έδινε ο Ιησούς. Του είπε «έλα» και τον έκανε κοινωνό της θαυματοποιού θείας χάρης. Όμως ο ισχυρός άνεμος φόβισε τον Πέτρο και άρχισε να βυθίζεται, ζητώντας βοήθεια. Ο άνεμος δοκίμασε την πίστη του Πέτρου, ο οποίος παρότι έδειξε θάρραλέος με το να ζητήσει να περπατήσει στα κύματα, εντούτοις η πίστη του αποδείχτηκε λίγη και πρόσκαιρη.

Για να βιώσουμε τη θεία χάρη, χρειάζεται η πίστη στον Κύριο μας. Η διαρκής και ισχυρή πίστη. Που δοκιμάζεται στα δύσκολα και δεν αφήνει το φόβο να αυξάνει τον εγωισμό. Ο Χριστός κάθε φορά, μας λέει «έλα». Να τον πλησιάσουμε και να μετέχουμε της θείας του χάρης. Ανάμεσά μας όμως, δεν υπάρχει μια ήρεμη θάλασσα, αλλά μεγάλα κύματα που μας φοβίζουν και μας αποτρέπουν και μας βγάζουν από τη πορεία μας προς τον Κύριο.

Ας αποφύγουμε το παράδειγμα του Πέτρου. Μόνο η πίστη οδηγεί στη Θεία χάρη, Και ο Χριστός μας περιμένει.

2 σχόλια:

 1. Το θέμα της πίστης είναι καθαρά " βιωματική κατάσταση ", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Και αυτό το έχω βιώσει και εγώ. Σε αρκετές και αρκετά δύσκολες στιγμές της ζωής μου, βρήκα κάποια λύση μερικές φορές πραγματικά από εκεί που δεν το περίμενα, όταν έδειξα εμπιστοσύνη -πίστη δηλαδή- στο Χριστό, ενώ έκανα τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα όταν προσπαθούσα να δώσω λύση βασισμένη μόνο στις δικές μου δυνάμεις. Δεν λέω πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει δική του βούληση, άλλωστε " έλευθερα όντα " είμαστε, απλά πιστεύω πως η Χάρη του πολλές φορές μας ανοίγει τα μάτια ( και την καρδιά )και βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά!
  Δεν θέλω να χαρακτηριστώ ως θρησκόληπτη, ίσα-ίσα που όλα αυτά τα διαπίστωσα μετά από μια μεγάλη περίοδο αμφισβήτησης...
  Μακάρι να μου Δίνει δύναμη για να πιστεύω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Pegasus

  Η πίστη είναι ένα προσωπικό βίωμα που αναπτύσσεται μέσα από την εμπειρία της προσωπικής διαδρομής του καθενός. Ο Θεός σεβόμενος την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου, προϋποθέτει την πίστη από τον άνθρωπο για να του δώσει απλόχερα συμμετοχή στη θεία Χάρη.
  Η άσκηση στην πίστη, την δυναμώνει διότι ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό δεν βρίσκεται μια καλμαρισμένη θάλασσα αλλά μεγάλα και άγρια κύματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.