Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (14/04/2019) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ)


 Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε. δύνασθε πιεῖν τὸ ποτήριον ὃ ἐγὼ πίνω, καὶ τὸ βάπτισμα ὃ ἐγὼ βαπτίζομαι βαπτισθῆναι; (Μαρκ. 10, 38)

Ο Ιησούς τότε τους είπε: «Δεν ξέρετε τι ζητάτε. Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι του πάθους που θα πιω εγώ ή να βαφτιστείτε με το βάπτισμα με το οποίο θα βαφτιστώ εγώ;»
Ζήτησαν οι γιοι του Ζεβεδαίου, Ιωάννης και Ιάκωβος να καθήσουν δεξιά και αριστερά του Κυρίου κατά τη δεύτερη και ένδοξη παρουσία του. Η απάντηση του Ιησού, είναι ξεκάθαρη. Δεν ξέρετε τι ζητάτε! Δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι αυτό που ζητούν. Δεν έχουν κατανοήσει το πόσο διαφορετική είναι η ουράνια βασιλεία από τη γήινη και το τι κόπος χρειάζεται για να εισέλθει κάποιος σ' αυτήν, πολλῷ δε μάλλον για να καθήσει πλησίον του Κυρίου!
Θες διακεκριμένη θέση την ώρα της ένδοξης παρουσίας του Κυρίου άνθρωπε; Αναρωτήσου πρώτα αν μπορείς να πιεις το πικρό ποτήρι των εξευτελισμών και κακουχιών, και αν αντέχεις το βάπτισμα του αίματος, δηλαδή τον θάνατο από φρικτά βασανιστήρια. Σκέψου, πριν ζητήσεις οτιδήποτε, ότι ο δρόμος για τον παράδεισο δεν είναι μόνο ανηφορικός  αλλά και επικίνδυνος. Και το κυριότερο, μη σκέφτεσαι τίποτε πέρα από τη συγχώρεση και το έλεος του Θεού. Όλα τα άλλα πηγάζουν από το ότι δεν δεν έχεις ξεκολλήσει από το κοσμικό φρόνημα και δεν έχεις τιθασεύσει την αλαζονεία σου! Ας μάθουμε λοιπόν τι αιτούμαστε. Κι αυτό, είναι το κουράγιο και τη βοήθεια Του στις δυσκολίες. Μπορούμε να περάσουμε ότι κι Εκείνος; Πριν απαντήσουμε ας σκεφθούμε καλά. Κι ας δούμε το πόσο είμαστε έτοιμοι για ότι δοκιμασία μας περιμένει. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.