Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

«ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ»

Το παρακάτω αρθράκι, το αλίευσα από την ΒΕΝTETA No 353 (10/2/1972). Αναφέρεται στο γνωστό πρόβλημα των αντρών με τις φίλες (τις περισσότερες φορές φίδια κολοβά, θα έλεγα) των συζύγων τους. Κακά τα ψέμματα, μη δουν καμιά φίλη τους να παντρεύεται ή να κάνει σχέση, αντί να αφήσουν το ευτυχές ζεύγος να χαρεί τον... έρωτά του, αμέσως να μπουν ανάμεσα κάθε τρεις και λίγο, για να σπείρουν διχόνοιες... Μάλλον τις καίει η ζήλια, τι να πω... Αλλά κατ' εμέ, φταίει η γυναίκα που δεν τις βάζει εξ αρχής στη θέση τους... Εν πάσει περιπτώσει, συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο του άρθρου, που παρότι γράφτηκε αρχές του 1972, είναι πάντα επίκαιρο! 
Και μια συμβουλή στις γυναίκες. Ή άντρα θα έχετε ή «κολλητές»! Και τα δύο είναι σαν τα καρπούζια που δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη! Εκτός κι αν έχετε κολλητή κάποια που να ξέρει να κρατά τις αποστάσεις... οπότε είστε εξαιρετικά τυχερή εσείς, και πιο εξαιρετικά τυχερός ο άντρας σας!!!   

12 σχόλια:

 1. Για το σύνολο των γυναικών δεν θα διαφωνήσω. Αν και το '72 το αρθράκι περιγράφει έναν τύπο γυναικών που δεν μου είναι άγνωστος καθόλου. Από την άλλη έχω δει και τις εξαιρέσεις. Έχουν να κάνουν με την παιδεία καθαρά. Αλλά και με την ίδια τη γυναίκα τελικά.

  Υπήρξα κάποτε παντρεμένη, δεν θυμάμαι να "χρησιμοποίησα" τις φίλες μου καθ' οποιοδήποτε τρόπο σε διενέξεις μου με το σύντροφο.
  Ακόμα κι όταν χώρισα δεν επέτρεψα σε καμία φίλη να του προσάψει το παραμικρό αρνητικό! Δεν με ευχαριστεί να μειώνουν κάποιον που αγαπώ ή αγάπησα!

  Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι όπως το λες. Είναι καθαρά θέμα παιδείας. Θα έλεγα επιπροσθέτως ότι είναι και θέμα ανασφάλειας αμφοτέρων των συζύγων.

   Καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 2. Το βρίσκω απόλυτο το άρθρο. Ναι μεν συμβαίνουν κι αυτά που λέει, αλλά συμβαίνει επίσης για να καλύψει τα λάθη του ο σύζυγος, να "θολώνει τα νερά" ρίχνοντάς τα όλα στις φίλες της συζύγου του. Τί -ας πούμε- κι αν την ξυλοφορτώνει και οι φίλες της, της λένε να φύγει; Κατά το σύζυγο... ζηλεύουν!

  Πέραν της υπερβολής, θεωρώ υποτιμητικό να νομίζουμε ότι δίπλα μας έχουμε ένα φερέφωνο χωρίς προσωπικότητα, ειδικά όταν αφορά έναν γάμο. Και ναι, μπορούμε να ακούμε τις γνώμες των φίλων μας (αυτό αφορά γυναίκες κι άντρες) αλλά την τελική απόφαση την παίρνουμε πάντα εμείς, σύμφωνα με τα θέλω μας, αλλά και τα γεγονότα.

  Καλό μεσημέρι και καλό Σαββατοκύριακο Apokalipsis!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξυλοφόρτωμα αυτονοήτως, σηκώνει άμεση λήξη της σχέσης. Δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.
   Το κακό είναι όταν λόγῳ αδυναμίας χαρακτήρος γίνεται κάποια/ος φερέφωνο. Όταν ο περίγυρος θέλει ντε και καλά όχι μόνο να συμβουλέψει και να πει τη γνώμη του (αν του ζητηθεί) αλλά και να την επιβάλλει! Και δυστυχώς πολλές δεν έχουν τη δύναμη να κρατάνε σε απόσταση ασφαλείας τους αυτόκλητους και επίμονους συμβουλάτορες!

   Καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 3. Το πρόβλημα είναι το κατά πόσο η γυναίκα αφήνει την κάθε φίλη της να έχει άποψη για τη σχέση της. Όμως να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο που ο άντρας προσπαθεί να αποξενώσει τη γυναίκα του από όλο τον κοινωνικό της περίγυρο. Πρέπει όλοι να βρίσκονται στην απόσταση ασφαλείας. Και οι φίλοι του άντρα επίσης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, η πλήρης αποξένωση δείχνει μεγάλη ανασφάλεια και φόβο από τον άντρα. Το αυτό και αντιστρόφως.
   Μάλλον αυτή η απόσταση ασφαλείας πρέπει να μπαίνει εξ αρχής...
   Καλή Κυριακή.

   Διαγραφή
 4. Δε θα μείνω στο πόσο διαφορετικές ήταν οι συνθήκες ζωής(για τις γυναίκες) το 1972....που κάνουν το κείμενο κάθε άλλο από 'επίκαιρο'!
  Θα πω πως αυτό το άρθρο είναι σεξιστικό, περιγράφει μια χαζή γυναίκα, που δεν ξέρει να διαλέξει φίλες και τον έξυπνο άντρα που καταλαβαίνει.
  Προτείνει μάλιστα πως θα ήθελε ο άντρας να φέρεται η γυναίκα του για να...την κρατήσει!!!!
  'Ή άντρα θα έχετε ή «κολλητές»! Για όνομα!!!!!
  Δε θα σχολιάσω άλλο γιατί θύμωσα!
  Καλό απόγευμα να έχουμε:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι όμως, χαζές γυναίκες υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Βέβαια, στο τέλος το αρθράκι λέει κάτι που δεν είναι σεξιστικό. Οπότε από αυτήν την οπτική γωνία, έχει διαχρονικότητα το αρθράκι.
   Η φράση 'Ή άντρα θα έχετε ή «κολλητές»' απευθύνεται σε όσες βάζουν τη σχέση τους σε δεύτερη μοίρα, ας πούμε μόνο όταν έχουν ελεύθερο χρόνο από τον... ελεύθερο χρόνο τους μιας και οι κολλητές προηγούνται! Και ειδικά σε όσες ζητάνε προέγκριση αν θα κάνουν σχέση με κάποιον από τις κολλητές τους!

   Καλή Κυριακή.

   Διαγραφή
 5. Μπορεί να συμβεί στη ζωή και αυτό. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει φόβος να χαλάσει ένας γάμος από μια κακή επιλογή φίλης ή ακόμα και από απλή ζήλια.Γι' αυτό ας ήμαστε προσεχτικές και ποτέ απόλυτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φόβος υπάρχει πάντοτε. Η ζήλια ελοχεύει συχνά σε «φίλους» και «φίλες» οπότε και ολίγη προσοχή δεν βλάπτει!

   Καλή Κυριακή.

   Διαγραφή
 6. Κανένα αρθράκι για τους γονείς που καταστρέφουν τις ζωές - σχέσεις - γάμους των παιδιών τους υπάρχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι υπάρχει. Με την πρώτη ευκαιρία θα το βάλω.

   Καλή Κυριακή.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.