Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

«Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ»

Το παρακάτω απόκομμα προέρχεται από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 188 (12/12/1968) και δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το πως να χειριστούν τα προβλήματα του συζύγου τους που προέρχονται από το επάγγελμά του. Δεν τις κρίνω, απλώς τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες. Επίκαιρο το αρθράκι ακόμα και σήμερα, θα έλεγα.

8 σχόλια:

 1. O tempora o mores...
  Την καλημέρα μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε εποχή έχει τα ήθη και τις αντιλήψεις της! Δεν ξέρω κατά πόσο τις αντανακλά το αρθράκι, βέβαια...
   Καλό ξημέρωμα.

   Διαγραφή
 2. οι εποχές άλλαξαν, οι γυναίκες δεν θεωρούν ως μοναδική τους καταξίωση το γάμο, οι άνδρες μοναδικό τους στόχο και έγνοια δεν έχουν μόνο την εργασία τους.
  ευτυχώς!
  σε κάθε "φυσιολογική" οικογένεια τα προβλήματα συζητούνται και δεν απαξιώνονται και το κάθε ένα από τα μέλη της στηρίζει τον άλλον.
  όμορφη πάντως η καταγραφή των δεδομένων εκείνης της εποχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να άλλαξαν οι εποχές, αλλά για ο άντρας παραμένει να χαρακτηρίζεται από τη δουλειά του. Μη ξεχνάμε πως το πρώτο που ρωτάμε για κάποιον είναι τι δουλειά κάνει και όχι τι άνθρωπος είναι!
   Το κακό είναι όταν η αυτοπραγμάτωση ξεκινά και τελειώνει στη δουλειά. Ορθότερα στο εισόδημα.
   Στο γάμο, όταν τα οικονομικά δεν πάνε καλά, και γενικώς στα προβλήματα, βλέπουμε το κατά πόσο υπάρχει απόσταση ή συνεργασία. Φανερώνονται ή οι εγωισμοί ή η αγάπη.
   Αν υπάρχει αγάπη, θα φανεί στα δύσκολα, και θα λειτουργήσει στο διάλογο.
   Πάντως για τα λεγόμενα του άρθρου δεν παίρνω θέση. Κάποια ισχύουν μέχρι και σήμερα, άλλα όχι και τόσο, και απευθύνονται στη γυναικεία ψυχολογία, για την οποία... ας κρίνει κάθε μία το πως θα ενεργούσε σε ανάλογη περίσταση!

   Διαγραφή
 3. Το άγχος από τη δουλειά στον άντρα είναι μεγαλύτερο γιατί η κοινωνία χαρακτηρίζει τους άντρες από το πόσα βγάζουν περισσότερο από τις γυναίκες. Χρειάζεται πολύ υπομονή και όχι καυγάδες το συγκεκριμένο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι! Ο φουκαράς ο άντρας όσο και εξελίσσεται η κοινωνία, θα χαρακτηρίζεται από το επάγγελμά του! Όσο για τους καβγάδες... είναι ο λάθος τρόπος εκτόνωσης!

   Διαγραφή
 4. Εδώ που φτάσαμε το θέμα είναι να υπάρχει η δουλειά γιατί σε λίγο βλέπω να γίνεται όνειρο κι ο απλός βιοπορισμός.
  Καλό απόγευμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι. Η ανεργία είναι πιο μεγάλο πρόβλημα από προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα. Αλλά έτσι όπως το πάνε, τα οικονομικά προβλήματα θα μόνιμη κατάσταση...
   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.