Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ...

ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· (Ιωαν. 10, 11)

(Ο καλός ποιμένας θυσιάζει την ψυχή του για να σώσει τα πρόβατά του)

Αυτονόητη η φράση του Ιησού. Καλός ποιμένας είναι αυτός που θυσιάζεται για το καλό των προβάτων του. Το είπε, και το έκανε πράξη. Ποιμένας ανθρώπων ο ίδιος, παραδειγμάτισε όσους τον ακολούθησαν και τον πίστευσαν. Δεν απέφυγε τον εξευτελισμό, τα μαρτύρια και το θάνατο, ενώ θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα. Ως κεφαλή της Εκκλησίας, θυσιάστηκε γι' αυτήν.

Σήμερα, αν κάποιος «ποιμένας ανθρώπων», ηγέτης δηλαδή, τολμήσει να πει μια φράση σαν την παραπάνω, ή θα τον πουν τρελό, ή ψεύτη. Ποιός ηγέτης θα θυσιαζόταν για τους άλλους; Τη στιγμή μάλιστα που θα απολάμβανε πλούτη και τιμές λόγῳ του αξιώματός του; Τουναντίον μάλιστα. Θα είχε το προνόμιο να εξαιρεί εαυτόν από θυσίες και ταλαιπωρίες.

«Στα καλά πρώτοι εμείς και μετά μαζί, αλλά στα δύσκολα χώρια»! Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν των ηγετών μας. Το μόνο ιδανικό τους. Πόσο αντίθετο από εκείνο που είπε και πρέσβευε ο Ιησούς Χριστός! Ο εγωισμός της εξουσίας που οδηγεί στη διαστροφή διέπει τους ποιμένες και αυτό σημαίνει βέβαιη καταστροφή στο ποίμνιο. Ο ποιμήν ο καλός λοιπόν, λείπει. Και το ποίμνιο ευκολοπειθόμενο άγεται και φέρεται. Από θυσία σε θυσία.

8 σχόλια:

 1. δυστυχως για μας...ποσο δικιο εχεις!

  σαν τα προβατα παμε απ ενα θυσιαστήριο στο αλλο...
  μηπως ειναι η ωρα.... να γίνουμε απ προβατα κατσίκια?... κλωτσανε τα συμπαθη τετραποδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως καλύτερα να γίνουμε τσοπανόσκυλα; Δαγκώνουν!!! Και καλύτερο είναι να εκλέγουμε ηγήτορες με κριτήριο το πόσο αυτοθυσιάζονται για εμάς!

   Διαγραφή
 2. Μακάρι οι πολιτικοί, όχι μόνο οι δικοί μας αλλά ολόκληρου του πλανήτη, να είχαν ως πρότυπο τη ζωή και το έργο του Χριστού. Η ανθρωπότητα θα είχε γλιτώσει από πολλά δεινά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν όλοι οι ηγέτες πήγαιναν με το σταυρό στο χέρι, ή ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, ή δεν θα ήταν ηγέτες...

   Διαγραφή
 3. Ως πρόβατα επί σφαγήν... αγόμεθα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόβατα... Δεν θα το έλεγα. Τα πρόβατα είναι άκακα πλάσματα. Σαν κορόιδα θα έλεγα! Που μάλιστα μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν!

   Διαγραφή
 4. Χριστός ένας, Ιούδες πολλοί!!! Όποιος πιστεύει τους πολιτικούς που είναι Ιούδες του έθνους θα φάει την προδοσία μήπως και βάλει μυαλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ιούδες... Ε, όχι και Ιούδες! Ο Ιούδας αντί να ζητήσει μετάνοια αυτοκτόνησε! Αυτοί αντί να αυτοκτονήσουν, ως ένα ελάχιστο δείγμα τσίπας, ζητάνε και τα ρέστα από πάνω!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.