Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ»

Πολλές φορές βλέπουμε διαφημίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες και αθλητές που αφιλοκερδώς προωθούν μηνύματα υπέρ της αιμοδοσίας. Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι αιμοδότες, αλλά αυτά τα μηνύματα είναι μια συμβολή στο πρόβλημα των αποθεμάτων αίματος που έχει η χώρα. Βέβαια το πρόβλημα με το αίμα υπήρχε και στο παρελθόν. Χωρίς όμως να βρω στα παλιά περιοδικά κάποιο ανάλογο μήνυμα από καλλιτέχνες.
Εντούτοις βρήκα το παρακάτω απόκομμα από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 197 (13/2/1969) που αναφέρεται στο καλό παράδειγμα του Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος έδωσε αίμα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά από έκκληση του «Εθνικού Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» (νυν Σ.Ε.Η.) χωρίς όμως να το διαφημίσει. Εκτός από πηγαίο χιούμορ, είχε ήθος. Παράδειγμα προς μίμηση.

9 σχόλια:

 1. Αφού έδωσε αίμα και δεν το κοινοποίησε όπως λέει το απόκομμα σημαίνει ότι είχε ήθος ο άνθρωπος. Πολλοί από τους σημερινούς κάνουν τα σποτ στην τηλεόραση τσάμπα για να κάνουν ότι τάχα έχουν κοινωνικές ευαισθησίες! Πουθενά δεν λένε αν οι ίδιοι δίνουν τακτικά αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σήμερα πάνω απ' όλα είναι το... image! Αν δίνουν ή όχι αίμα οι επώνυμοι των σποτ, δεν το ξέρω. Πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό που λέει παρακάτω η Levina. Αν έδιναν αίμα, θα υπήρχε εκείνη την ώρα «όλως τυχαίως» κάποια κάμερα εκεί κοντά...!

   Διαγραφή
 2. Tην ίδια απορία έχω και εγώ Σταμάτη μου με την "κρυφή ματιά" γιατί δεν έχω δει πουθενά να βγαίνουν αγαθοεργίες απο ηθοποιούς , τραγουδιστές (αυτούς που περηφανεύονται για το ψηλό κασέ τους) δεν έχω δει να αφιερώνουν λίγο απο τον χρόνο των SPA και των πλαστικών για
  συνανθρώπους που υποφέρουν.
  Μπορεί να το κάνουν κρυφά θα μου πεις!
  Μα ότι και να έκαναν θα έβγαινε στην φόρα όπως βγαίνουν τα της κρεβατοκάμαρας τους τόσο εύκολα... οπότε συμπερασματικά δεν κάνουν τίποτα.
  Μόνο σποτάκια που παρακινούν άλλους να κάνουν κάτι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως κάποιοι να δίνουν. Αυτοί που δεν απασχολούν τα ΜΜΕ με την ιδιωτική τους ζωή.
   Αν πάντως η αιμοδοσία επηρέαζε προς το καλύτερο την εξωτερική εμφάνιση, θα έτρεχαν όλοι να δώσουν όσο πιο πολύ γίνεται!!!
   Γι' αυτό έβαλα το παραπάνω απόκομμα. Διότι όπως γράφει, ο Ηλιόπουλος δεν κοινοποίησε ο ίδιος την πράξη του. Γι' αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση.

   Διαγραφή
 3. Ας μη βιαστούμε να κατηγορήσουμε όλους τους ηθοποιούς παιδιά. Αν κάποιος κάνει το καλό και δεν θέλει πραγματικά να μαθευτεί το όνομά του δεν θα μαθευτεί. Όσο για το αίμα, δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να δώσει. Οι λόγοι που κάποιος δεν δίνει είναι είτε δεν μπορεί από ιατρικής φύσεως ή φοβάται ή χίλια δυο.

  ΥΓ. Εγώ δίνω κάθε χρόνο σχεδόν αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, το αίμα έχεις κάποιες ιατρικές προϋποθέσεις για να το δώσει κανείς. Όπως προανέφερα δεν ξέρω ποιός δίνει και ποιός όχι. Αλλά τα σποτάκια βοηθούν στο να δημιουργήσουν «ανθρώπινο» image. Απλά από σποτάκια πάμε καλά! Από αίμα έχουμε έλλειψη...

   ΥΓ Και εγώ έδινα αίμα, μέχρι που κάποιες νοσηλεύτριες που δεν πολυαγαπούν προφανώς το πόστο τους, σε 2 νοσοκομεία του Πειραιά, με έπεισαν να προτιμήσω την διαφύλαξη της αξιοπρεπείας μου από το να κάτσω να μου πάρουν αίμα!

   Διαγραφή
 4. Εξαιρετικός ηθοποιός με ευρωπαικό αέρα που ωστόσο δεν ξένιζε. Τηρούσε καθώς φαίνεται το ποιώ ήθος που εκπροσωπούσε και στη ζωή του. Ωραία αυτό το ξεφύλλισμα του παρελθόντος, ακόμη και το χαρτί στις σελίδες μύριζε διαφορετικά τότε.
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, αυτήν τη μυρωδιά του χαρτιού από τα παλιά περιοδικά, φέρει μια... διέγερση στο διάβασμα! Αν θες να δεις κι άλλα αποκόμματα, κλίκαρε τις ετικέτες ΡΕΤΡΟ.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.