Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (11/03/2012) Β' ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ)


Μας λέει η σημερινή αποστολική περικοπή από την προς Εβραίους επιστολή:

Διὰ τοῦτο δεῖ περισσοτέρως ἡμᾶς προσέχειν τοῖς ἀκουσθεῖσι, μή ποτε παραῤῥυῶμεν. (2, 1)

Να προσέξουμε περισσότερο τα όσα ακούσαμε μην τυχόν απομακρυνθούμε από αυτά, μας προτρέπει ο απόστολος Παύλος. Να προσέξουμε δηλαδή τη διδασκαλία του Χριστού. Διότι αν αμελήσουμε αυτήν την διδασκαλία, θα παρεκκλίνουμε από το δρόμο προς τη σωτηρία. Όσο απλή και να δείχνει αυτή η προτροπή, εντούτοις είναι πολύ επίκαιρη. Δεν είναι λίγοι σήμερα που νοθεύουν κατά το δοκούν το κήρυγμα του Ιησού, με οτιδήποτε διδασκαλίες και παγανισμούς. Ζώδια, μετενσάρκωση, ρείκι κ.α. δεν είναι παρά κάποια από όσα αφελώς πιστεύουν οι χριστιανοί σήμερα, καίτοι είναι αντίθετα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας! Και αυτό το θέμα των διάφορων αιρετικών παρεκκλίσεων, μας θυμίζει η Εκκλησία με τη Β' Κυριακή των Νηστειών που είναι αφιερωμένη στον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος αντέκρουσε τον Βαρλαάμ για τις αιρετικές του θέσεις για το άκτιστο φως του Τριαδικού Θεού. Προσοχή λοιπόν στο τι μας λέει η διδασκαλία της Εκκλησίας και όχι αποδοχή του οτιδήποτε μας πλασάρεται.

2 σχόλια:

 1. Τί είναι αυτό το ρέικι που όλο ακούγεται τελευταία, δεν ξέρω. Όλα αυτά είναι αστεία και δυστυχώς τα πιστεύουν πολλοί, ακόμη και μορφωμένοι άνθρωποι. Ανθρώπινη αδυναμία; Mάλλον, αλλά ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τη λογική. Ας μην τοποθετεί στην αχρηστία την πιο σημαντική αρετή του.

  Καλή Κυριακή φίλε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ρείκι είναι μέθοδος στην διοχέτευση της συμπαντικής ενέργειας μέσα από το
   σώμα και τα χέρια του ασκούντος και μεταβιβάζεται στον αποδέκτη με άγγιγμα. Δηλαδή απευθύνεται σε αφελείς που σκάνε ένα κάρο λεφτά για αέρα κοπανιστό!
   Τα ακολουθούν πολλοί γιατί ψάχνουν εύκολες λύσεις στη ζωή τους. Δικαίωμά τους, άλλωστε. Το κακό είναι πως όλες αυτές οι απατεωνιές, προωθούν πολύ έξυπνα και πονηρά επιρροές από
   ανατολικές θρησκείες παραπλανώντας και προσυλητίζοντας!
   Η λογική υπολείπεται...

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.