Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ!

Αντί να κάνει πάταγο αυτή η είδηση και να συνταράξει συθέμελα το... σύστημα, πέρασε στα ψιλά! Το απόκομμα είναι από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ του Σαββάτου (21/1/12) και λέει αυτό που όλοι,έστω οι περισσότεροι, υποστηρίζουμε το αντίθετο: Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία! Και μάλιστα αποδεδειγμένο επιστημονικώς. Όχι παίζουμε!

«Όσο αυξάνεται το εισόδημα ενός ατόμου τόσο βελτιώνεται η διάθεση» λένε οι ερευνητές του Βρετανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων. Ισχύει και το αντίστροφο, συμπληρώνω εγώ. Θα μου πεις, σε μια κοινωνία δομημένη όχι στις ανθρώπινες αξίες αλλά στον υλικό πλούτο, τι περίμενες να σου αποδείξουν οι ερευνητές; Το αντίθετο; Αλίμονο! Καπιταλισμό έχουμε, μην το ξεχνάμε. Προφανώς λοιπόν, όσοι επενδύουν στον άνθρωπο λιγοστεύουν.

Ο καπιταλισμός σπρώχνει και προς ένα άλλο δόγμα «στην δυστυχία μαζί, και στην ευτυχία μόνος». Εννοώντας ευτυχία τον πλούτο. Λυκοφιλίες, για να θυμηθώ το Νίτσε... Μπροστά σ' αυτήν την κατάντια, στη θεοποίηση της ύλης διά του χρήματος, δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε την αδιαφορία. Γιατί αν δεν σε ενδιαφέρει το κυνήγι του χρήματος, τότε επιλέγεις με μη καπιταλιστικά κριτήρια. Προσοχή όμως! Αυτό κάνει κακό στο σύστημα, που ξέρει να περιθωριοποιεί τους «αποστάτες». Αλλά κάνει καλό στους ανθρώπους. Αρκεί να το καταλάβουν εμπράκτως...