Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (22/01/2012) ΙΕ ΛΟΥΚΑ (ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ)


Ακούμε τη συμβουλή του Παύλου στην προς Τιμοθέου Α' επιστολή:

μηδείς σου τῆς νεότητος καταφρονείτω, ἀλλὰ τύπος γίνου τῶν πιστῶν ἐν λόγῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ, ἐν πνεύματι, ἐν πίστει, ἐν ἁγνείᾳ. (4, 12)

«Ας μη σε καταφρονεί κανείς επειδή είσαι νέος, αλλά γίνε παράδειγμα για τους πιστούς στην ομιλία, στη συμπεριφορά, στην αγάπη, στο πνεύμα, στην πίστη, στην αγνότητα.»
Να μια προτροπή αντίθετα με το πνεύμα της εποχής. Συνήθως αγνοούμε τους νέους ως άπειρους και τους προτρέπουμε να ζήσουν τα νιάτα τους με όση το δυνατόν κρεπάλη και υλικές απολαύσεις. Να γίνουν σκιά του εαυτού τους, καταντώντας παράδειγμα προς αποφυγήν!
Γίνε λέει ο Παύλος στον Τιμόθεο παράδειγμα για τους άλλους. Διότι για να μπορέσει να πείσει για τα όσα διδάσκει ο Χριστός, οφείλει και ο ίδιος πρώτος να τα εφαρμόσει. Δεν υπάρχει δυνατότερο επιχείρημα από το προσωπικό παράδειγμα. Σε όλους τους τομείς. Για να μην γίνει έρμαιο του νεανικού ενθουσιασμού και διότι για να αποδώσει η πνευματική προκοπή χρειάζεται πολύ και συνεχής αγώνας.

4 σχόλια:

 1. Καλημέρα Σταμάτη μου
  να έχεις μια όμορφη Κυριακή
  και Καλή εβδομάδα.

  Τα φιλιά μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή εβδομάδα και σε σένα, καθώς και καλό βράδυ. Αν και προτιμώ τις καθημερινές γιατί τα Σ/Κ τα έχω αρκετά φορτωμένα!

   Διαγραφή
 2. περασα να αφησω μια καλησπερα και να ευχηθω καλη εβδομαδα απο αυριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. JK SKROYTZAKO

   Καλώς όρισες, και καλή εβδομάδα και σε σένα.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.