Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ...

Το απόκομμα είναι από τον ΕΛΕΥΘ. ΤΥΠΟ του Σαββάτου (3/12/11) και τα νούμερα προέρχονται από την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Βλέποντας το πρώτο νούμερο, πρέπει να τρίβει τα χέρια του από χαρά ο Βενιζέλος αφού κατά την ΕΣΕΕ 288€ προβλέπεται η δαπάνη για δώρα Χριστουγέννων ανά άτομο! Περισσεύουν 288€ μόνο για δώρα Χριστουγέννων; Από που; Και μόνο να σκεφτεί κανείς τις αυξήσεις και τους φόρους που θα μας βάλουν το 2012, τα 288€ δεν επαρκούν! Εδώ τα απαραίτητα θα ψωνίσουμε και ίσα ίσα τη βγάζουμε, για να μην πω πως ούτε τα απαραίτητα δεν θα ψωνίσουν αρκετοί.
Θα μου πεις, το 288€ είναι ένας μέσος όρος. Τι σημαίνει όμως μέσος όρος; Ότι κάποιοι λίγοι φραγκάτοι έχουν πολλά περισσότερα για ξόδεμα και περισσότεροι φτωχοί δεν έχουν, οπότε στον συμψηφισμό προκύπτει το 288! Μόνο που έτσι δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις. Και σου λένε μερικοί πως λεφτά υπάρχουν... Όσο δε για τις συνολικές δαπάνες Χριστουγέννων στο 30%, ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι μεγαλύτερο αυτό το ποσοστό. Ο φόβος των επερχόμενων μέτρων δεν αφήνει περιθώρια αφειδούς ξοδέματος. Και αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο είναι ο μικροέμπορος που δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους μεγαλέμπορους και τις ξένες πολυεθνικές. Και μη χειρότερα!

8 σχόλια:

 1. δυστυχώς, το και μη χειρότερα, θα είναι η φετινή ευχή των Χριστουγέννων....
  καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και να περισσεψουν σε καποιους οπως ακριβως το ειπες δεν θα τα ξοδεψουν,θα τα κρατησουν για τα χειροτερα που περιμενουμε.. τεραστια η διαφορα με τα περσινα χριστουγεννα.. το μονο καλο που θα εχει αυξηση φετος θα ειναι οι προσευχες.. καλη εβδομαδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που θα βρούμε τα 288 ευρώ για να τα ξοδέψουμε σε χριστουγεννιάτικα δώρα; Δεν πάνε καθόλου καλά. Άμα ξοδέψω 30 με 40 και ούτε. Και τα κάλαντα να πούμε τώρα πια δεν μαζεύεις τόσα λεφτά. Τα δώρα θα γίνουν ανάμνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Λύχνε καιόμενε

  Στις γιορτές, οι δυσκολίες είναι πιο έντονες...
  Περασμένα μεγαλεία...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ maria

  Τουλάχιστον θα μπορέσουμε να προσευχηθούμε... αρκεί να μη λείψει η ελπίδα. Φοβάμαι να μην έρθει στιγμή που η προσευχή θα γίνει πολυτέλεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Κρυφή... ματιά!

  Τα 288 είναι μέσος όρος. Αν και κάπως... φουσκωμένος! Για να λένε ότι έχουμε λεφτά! Όσο για τα κάλαντα... βγες στη γύρα και καλά κέρδη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπα αν περισέψουν...αν λέω... θα τα κρατήσουμε για τα χαράτσια του 2012.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ρένα

  Αν σου περισσέψουν, βγάλε μια αναμνηστική φωτογραφία! Ο Βενιζέλος δεν θα σε αφήσει να τα κρατάς στα χέρια σου πολύ καιρό και κουραστείς! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.