Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (11/12/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ' ΛΟΥΚΑ

 Λέει ο Ιησούς στην αυριανή παραβολή του Μεγάλου Δείπνου:

καὶ ἀπέστειλε τὸν δοῦλον αὐτοῦ τῇ ὥρᾳ τοῦ δείπνου εἰπεῖν τοῖς κεκλημένοις· ἔρχεσθε, ὅτι ἤδη ἕτοιμά ἐστι πάντα. (Λουκ. 14, 17)

Και την ώρα του δείπνου απέστειλε το δούλο του να πει στους καλεσμένους «ελάτε διότι είναι τα πάντα έτοιμα». Ο Θεός στέλνει τον δούλο του να ειδοποιήσει τους ανθρώπους για το δείπνο Του, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στη συμμετοχή στα αιώνια αγαθά της Ουράνιας Βασιλείας. Και παρά τις προφάσεις και τις αρνήσεις του καθενός, συνεχίζει να στέλνει και να ξαναστέλνει το δούλο του.

Χωρίς προφάσεις αλλά πρόθυμα, ο δούλος εκτελεί το καθήκον του προσκαλώντας τον κόσμο να εισέλθει στο Μέγα αυτό δείπνο. Ακούραστα εκτελεί το ιεραποστολικό του έργο, κι ας ακούει τις δικαιολογίες που προβάλλει ο εγωιστής και υλιστής άνθρωπος. Στο πρόσωπό του φανερώνεται το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, που μας καλεί για το Ουράνιο δείπνο του Θεού. Είναι όλοι εκείνοι οι ιερείς που επιτελούν υπομονετικά το ποιμαντικό τους έργο. Είναι επίσης και οι λαϊκοί που συνδράμουν σ' αυτό το έργο, μεταδίδοντας το ουράνιο μήνυμα. Που η ζωή τους δεν είναι γεμάτη από τις εγωιστικές προφάσεις των όσων αρνούνται αυτήν την κλήση.

Όλοι εμείς που θέλουμε να φέρουμε επάξια τη Χριστιανική ιδιότητα, ας έχουμε πρότυπό μας το δούλο της παραβολής. Ας προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε την κλήση του Θεού, στους συνανθρώπους μας, και να μη μας πτοήσει η όποια αρνητική στάση που θα συναντήσουμε. Γιατί ο Θεός δεν θα πάψει να καλεί τον άνθρωπο κοντά Του, όσο κι αν οι προφάσεις δείχνουν «ανυπέρβλητες».