Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΚΑΔΟ... ΓΙΟΚ!

Ο «προοδευμένος» δυτικός πολιτισμός (στον οποίο καταφεύγουν αρκετοί σήμερα για να βρουν δουλειά) έχει και τα καλά του! Όπως είδα προχθές στο ALTER, σε μια πόλη της Γαλλίας ο δήμαρχος απαγόρευσε στους άπορους να καταναλώνουν τρόφιμα από τα σκουπίδια! Ίσως γιατί νομίζει πως η ασιτία δεν επηρεάζει την υγεία όπως τα τρόφιμα από τα σκουπίδια...
Αυτοί είναι οι δανειστές μας και αυτοί καθορίζουν τις τύχες μας. Και αν φέρονται στους δικούς τους ανθρώπους τόσο απάνθρωπα, σε εμάς πως θα συμπεριφερθούν; Καλύτερα; Όχι βέβαια.

Θα μου πεις, αυτό έγινε σε μια πόλη στη Γαλλία και όχι σ' όλη τη Γαλλία. Σωστά. Αν συνέβαινε αυτό εδώ, δεν θα έγειρε αντιδράσεις; Θα ήταν απλά μια ειδησούλα μες τις πολλές και αδιάφορες; Απλά στη Γαλλία, μάλλον είναι... δείγμα πολιτισμού! Το κακό είναι ότι αυτές οι ειδησούλες περνάνε στα 'ψιλά' μιας και τα τούρκικα σίριαλ μονοπωλούν το ενδιαφέρον των περισσότερων τηλεθεατών! Τρέμω και μόνο στη σκέψη, κάποια στιγμή αργοτέρως, οι γαλλογερμανοί που ουσιαστικώς κυβερνούν την χώρα μας να εφαρμόσουν κάτι ανάλογο και εδώ. Τη στιγμή που ήδη υπάρχουν συμπολίτες μας που ψάχνουν και για τρόφιμα στους κάδους...

4 σχόλια:

 1. Ευτυχώς που βγαίνουν κάποιες τέτοιες ειδήσεις στον αέρα και βλέπουμε τι γίνεται.
  Οσο για μας....... εύχομαι να μην έρθουμε ολοι στη θέση αυτών που το κάνουν. Όχι απο θέμα ντροπής αλλά απο θεμα ανάγκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. :(

  εχει να προτείνει καποια λυση?..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Μαρία Νικολάου

  Κι εγώ το ίδιο εύχομαι. Αλλά αν καταντήσουμε εκεί, ίσως οι άτυποι κυβερνήτες μας (οι δανειστές μας) να πράξουν ομοίως και εδώ!
  Μακάρι τα «καλά» του καπιταλισμού και της... ανάπτυξης, να μην εξαπλωθούν εδώ (μιας και ήδη συμβαίνουν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ σ' αγαπώ

  Λύση στην μεγάλη φτώχεια, ο καπιταλισμός δεν έχει! Ακόμα και νεοαναπτυγμένες οικονομίες όπως η Βραζιλία, έχουν μεγάλες παραγκουπόλεις από παμπτωχούς ανθρώπους.
  Το κακό για τον καπιταλισμό είναι πως ανέχεται μόνο όσους μπορούν να ξοδεύουν! Όσοι... περισσεύουν, είναι άχρηστοι και τους βάζει στο περιθώριο. Με άλλα λόγια είναι απάνθρωπος.

  Ούτε κι εγώ έχω να δώσω ρεαλιστική λύση πέραν από γενικόλογα που εύκολα λέγονται. Το μόνο που κάνω είναι να δείχνω το ποιόν αυτών που μας κουμαντάρουν, λόγῳ των ανίκανων και ανθελλήνων πολιτικών μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.