Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (23/10/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΛΟΥΚΑ

Ακούμε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή:

καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν ἅπαν τὸ πλῆθος τῆς περιχώρου τῶν Γαδαρηνῶν ἀπελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῶν, ὅτι φόβῳ μεγάλῳ συνείχοντο· αὐτὸς δὲ ἐμβὰς εἰς τὸ πλοῖον ὑπέστρεψεν. (Λουκ. 8,37)

Μετά το θαύμα του δαιμονισμένου, οι κάτοικοι των Γαδαρηνών παρακάλεσαν τον Ιησού να φύγει από αυτούς γιατί τους είχε πιάσει μεγάλος τρόμος. Τι απρόσμενη συμπεριφορά! Ενώ είδαν το θαύμα να απελευθερώνεται ο δαιμονισμένος από τα δαιμόνια που τον ταλαιπωρούσαν, εντούτοις παρακαλούν τον Ιησού να απομακρυνθεί! Κι όμως! Αντί να αισθανθούν την αγάπη του Κυρίου που την είδαν με το θαύμα, ένιωσαν μεγάλο φόβο! Αφενός διότι παρά το Μωσαϊκό Νόμο, έκτρεφαν χοίρους, και αφετέρου διότι φοβήθηκαν πως θα τιμωρηθούν και για άλλα παραπτώματά τους. Δεν θέλησαν τη χάρη του Θεού.

Ο Ιησούς, σεβόμενος την ελευθερία που έδωσε στον άνθρωπο, μπήκε στο πλοίο και γύρισε στη Γαλιλαία. Δεν αντέταξε επιχειρήματα για να τους πείσει. Ήδη τους είχε δώσει με το θαύμα τη μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του. Η αποδοχή του Ιησού, βρίσκεται στο χέρι μας. Αρκεί να το αποφασίσουμε να έλθουμε σε επαφή με τη θεία Χάρη και θα νιώσουμε την αγάπη του. Δεν μένει μαζί μας με το ζόρι. Απλά μας περιμένει.

2 σχόλια:

  1. Όμορφη ανάρτηση με σπουδαίο μήνυμα! Καλό σου βράδυ Apokalipsis999!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ περήφανη μανιάτισσα

    Το Ευαγγέλιο έχει σπουδαία μηνύματα... στο χέρι του ανθρώπου είναι να τα αποδεχτεί!
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.