Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (16/10/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΛΟΥΚΑ

Λέει ο Ιησούς στην παραβολή του σπορέως:

τὸ δὲ εἰς τὰς ἀκάνθας πεσόν, οὗτοί εἰσιν οἱ ἀκούσαντες, καὶ ὑπὸ μεριμνῶν καὶ πλούτου καὶ ἡδονῶν τοῦ βίου πορευόμενοι συμπνίγονται καὶ οὐ τελεσφοροῦσι. (Λουκ. 8,14)

Τα αγκάθια, όπου σε αυτά έπεσε ο σπόρος (= ο Λόγος του Θεού), είναι αυτοί που άκουσαν το λόγο, αλλά πνίγονται από τις μέριμνες του πλούτου και τις ηδονές του βίου, και δεν προκόβουν .

Πολλοί ακούμε με προθυμία τα λόγια του Χριστού. Μας αρέσουν, προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε. Όμως, γρήγορα παρατάμε αυτήν την προσπάθεια. Διότι παράλληλα δεν ελέγχουμε τον εγωισμό μας. Αυτός είναι που μας παγιδεύει και μας εγκλωβίζει στο να ασχολούμαστε με την απόκτηση των υλικών αγαθών. Μας κάνει να βλέπουμε την ύπαρξή μας να αυτοπραγματώνεται μόνο μέσα στην απόκτηση πλούτου και υλικών απολαύσεων.

Όμως τα υλικά αγαθά είναι εφήμερα και φθείρουν την ανθρώπινη ψυχή. Απομακρύνουν από το Θεό και πνίγουν τον άνθρωπο. Αντί να εμπιστευτεί το Θεό ο άνθρωπος, λατρεύει τον υλικό πλούτο, και αυτό τον οδηγεί στο φόβο, στην αγωνία, στις ψυχικές διαταραχές. Διώχνοντας το Λόγο από μέσα του, χάνει την επαφή με τη ζωοποιό δύναμη του Θεού. Αυτά τα φθαρτά και ψυχοφθόρα αγκάθια πρέπει να αποβάλλουμε, για να δεχτούμε το Χριστό μέσα μας που χαρίζει την αιώνια ζωή.

2 σχόλια:

 1. Καλά τα υλικά αγαθά (pc, laptops κλπ) αλλά όχι σαν αυτοσκοπός μα μέσο διάδοσης του λόγου Του.

  Συμφωνώ ότο ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να κάνουμε συμβιβασμούς κάθε είδους στις ορέξεις μας. Όμως όταν οι ορέξεις αφορούν υλικά αγαθά θα το κάνουμε υποχρεωτικά λόγω της οικονομικής στενότητας ή μελλοντικής μας φτώχιας.


  Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας το ξεχνούμε, το ομολογώ και για την πάρτη μου. Ομολογώ επίσης όμως ότι συνέρχομαι γρήγορα. Τρελαίνομαι για τα μηχανικά αριστουργήματα της τεχνολογίας αλλά ευτυχώς έχω το μέτρο ακόμα.

  Καλή Κυριακή εύχομαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Gyro

  Τουλάχιστον να υπάρχει το μέτρο. Ό
  μως το κακό είναι πως ο σημερινός άνθρωπος θεωρεί τον πλούτο ως μοναδικό μέσο ευτυχίας και αυτοπραγμάτωσης!
  Καλή σου εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.