Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (26/06/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Λέει ο Ιησούς στον Πέτρο και τον αδελφό του τον Ανδρέα:

καὶ λέγει αὐτοῖς· δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων. (Ματθ. 4,19)

«Ακολουθήστε με και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων.» Δεν τους δίνει κοσμικά αξιώματα αλλά τους υπόσχεται πως θα γίνουν υπηρέτες των ανθρώπων. Δεν τους τάζει υλικά αγαθά ως αμοιβή, ούτε τους θέλει να τον υπηρετήσουν.

Κατευθείαν τους ανακοινώνει το σκοπό για τον οποίο τους προορίζει. Για ένα ρόλο που στόχο έχει την ύψιστη υπηρεσία στην αμαρτωλή ανθρωπότητα. Να αλιεύσουν ψυχές από το θάνατο της αμαρτίας και να τις οδηγήσουν στην ζωή που προσφέρει ο Χριστός.
Αυτή είναι η αποστολή τους μετά την ανάληψη του Κυρίου. Δύσκολη και με μεγάλο τίμημα. Χωρίς τις προσωπικές απολαύσεις, με ειδωλολάτρες εχθρούς και με κίνδυνο της ζωής τους.

Ο Χριστός αυτήν την αποστολή την αναθέτει και σε μας. Με μικρότερο τίμημα βέβαια, να προσπαθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε να μεταδώσουμε τον Χριστό και να μην τον αρνούμαστε μπροστά στην όποια πολεμική δεχόμαστε από τη σύγχρονη αθεΐα. Να αλιεύσουμε κι εμείς (με τη βοήθεια του Θεού) ανθρώπους που έλκονται από τις αθεΐστικες «προοδευτικές» τάσεις. Αρκεί να ακολουθήσουμε τον Ιησού που μας καλεί.

4 σχόλια:

 1. Αρκεί να ακολουθήσουμε τον Ιησού που μας καλεί.


  Να έχω πάντα τα αφτιά και τα μάτια ανοικτά.. θέλω.

  αδερφέ μου καλο ξημέρωμα με φιλιά αδερφικής αγαπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ σ' αγαπώ

  Το να ακολουθήσεις τον Ιησού δεν είναι εύκολο όσο εύκολα το λέμε. Έχει πολλά ζόρια, αλλά κόποις κτεῖται η βασιλεία των ουρανών!

  Τα αυτιά και τα μάτια σου θα είναι ανοιχτά, αν ακολουθείς τα βήματα του Ιησού με πράξεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπραβο σου που βαζεις αποσπασματα απο το ευαγγελιο.. ακριβως δεν ειναι ευκολο το να ακολουθησεις τον Ιησου.. δεν αρκει μονο να το λεμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ maria

  Βάζω απλά κάποιο απόσπασμα από το Ευαγγέλιο της Κυριακής... Με αποσπάσματα από την Αγ. Γραφή ήδη έχω ξεκινήσει (δες τη σχετική ετικέτα) και θα βάλω αρκετά στο εγγύς μέλλον, θεολόγος γαρ.

  Είναι δύσκολο να ακολουθήσεις τον Ιησού, αλλά αξίζει μια προσπάθεια τουλάχιστον. Εξάλλου στα δύσκολα φαίνεται η αξία μας, έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.