Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (22/05/2022) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ)

Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

ὃς παραγενόμενος καὶ ἰδὼν τὴν χάριν τοῦ Θεοῦ ἐχάρη, καὶ παρεκάλει πάντας τῇ προθέσει τῆς καρδίας προσμένειν τῷ Κυρίῳ (Πραξ. 11, 23)

Αυτός, όταν έφτασε εκεί και είδε το έργο της χάριτος του Θεού, χάρηκε και τους συμβούλευε όλους να μένουν αφοσιωμένοι στον Κύριο με όλη τους την καρδιά.
Ο Βαρνάβας στάλθηκε στην Αντιόχεια να διαπιστώσει τις πληροφορίες για τη διάδοση του χριστιανισμού στους ελληνόφωνους Ιουδαίους. Εκεί το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Όχι μόνο στον αριθμό των νέων μελών, που ήταν μεγάλος αλλά στη διάθεση που έδειξαν τα μέλη στο χριστιανισμό. Χάρηκε βλέποντας τη χάρη του Θεού. Πως την διαπίστωσε; Από τα αποτελέσματα του τρόπου ζωής των προσήλυτων. Τους παρακολούθησε στις συνάξεις τους, τις διαλέξεις τους, στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή τους. Το έργο της χάριτος όταν υπάρχει, γίνεται αντιληπτό όπως οι καρποί του δέντρου. Και κυρίως δεν περιορίστηκε μόνο στις θετικές διαπιστώσεις του. Ούτε θεώρησε ότι η θεία χάρις περάτωσε την ιεραποστολή και εκείνος θα επαναπαύονταν. Συνέβαλε στο να ενισχύσει αυτήν την θετική κατάσταση. Έδινε συμβουλές στο να παραμείνουν αφοσιωμένοι στον Κύριο με όλη τους την καρδιά. Τους ενίσχυε την πίστη ώστε να είναι έτοιμοι να αντέξουν πειρασμούς που θα τους κλόνιζαν την πίστη. Δεν είναι μόνο αρκετό το να φυτρώσει ο καρπός της πίστης. Χρειάζεται και η κατάλληλη καλλιέργεια και περιποίηση. Ο Βαρνάβας βοήθησε σε αυτό το κομμάτι, δείχνοντας όλες τις πτυχές του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας.

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.