Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Δ' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

 
Θα ακούσουμε σήμερα στον Χ' Οίκο:

Χάριν δοῦναι θελήσας, ὀφλημάτων ἀρχαίων, ὁ πάντων χρεωλύτης ἀνθρώπων, ἐπεδήμησε δι' ἑαυτοῦ, πρὸς τοὺς ἀποδήμους τῆς αὐτοῦ χάριτος, καὶ σχίσας τὸ χειρόγραφον, ἀκούει παρὰ πάντων οὕτως, Ἀλληλούϊα. 

Ο πληρωτής του χρέους όλων των ανθρώπων, θέλοντας να πληρώσει τις παλιές οφειλές, ήλθε αυτοπροσώπως προς αυτούς που αποδήμησαν από τη χάρη του και αφού έσχισε το γραμμάτιο της οφειλής ακούει απ' όλους, Αλληλούϊα. 

Ο ιερός υμνογράφος παρομοιάζει με χρεωστικό γραμμάτιο τις παραβάσεις του ηθικού νόμου του Θεού. Με την πάροδο των αιώνων, τα αμαρτήματα αυξήθηκαν πολύ ώστε έγινε αδύνατη η αποπληρωμή τους για να απαλλαγούν οι άνθρωποι από το τίμημα του θανάτου. Γι' αυτό ήρθε ο Ιησούς σε 'μας, που φύγαμε από τη χάρη του. Να χαρίσει τα χρέη της αμαρτίας από τους χρεοφειλέτες. Και το έκανε με τη σταυρική του θυσία, σχίζοντας τα γραμμάτια της αποστασίας χύνοντας το αίμα του. Έδωσε τη ζωή του στον Πατέρα χωρίς να την έχει απαιτήσει (ο Θεός Πατήρ) για να σώσει τις ζωές των ανθρώπων από την πνευματική καταστροφή και το θάνατο.

3 σχόλια:

 1. Αν ρωτούσαμε τους περισσότερους χριστιανούς γιατί ήρθε ο Χριστός νομίζω ότι θα μαζεύαμε τραγελαφικές απαντήσεις. Έχω κάνει στο παρελθόν τέτοια ερώτηση ! Για αυτό στο λέω!
  Χαίρομαι τελικά πολύ αυτές σου τις αναρτήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ..που παρατήρησα ότι δεν έχουν αναγνωσιμότητα ! Τουλάχιστον όχι σχολιασμό! :(

  ΥΓ: Χτες βράδυ δεν άντεξα :((

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς, πολλοί γνωρίζουν για το Χριστό, κάτι λίγα που θυμούνται από το σχολείο. και ότι τους έχει μείνει από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» του Φρ. Τζεφιρέλι που κάθε χρόνο παίζει η τηλεόραση την Μεγ. Εβδομάδα! Βέβαια, αυτό έχει πολλές αιτίες και χρειάζεται πολύς χώρος για να αναφερθούν.
   Οι αναρτήσεις που κάνω με σχολιασμούς σε τροπάρια ή στα κυριακάτικα αναγνώσματα, δεν είναι παρά μικρά σχόλια για μια καλύτερη κατανόηση.

   Καλά να περνάς.

   Υ.Γ. Δυστυχώς πλην εμού ουδείς άντεξε και μιας και το ακροατήριο ήταν σε επίπεδα... Θου-Βου δηλ. 000, δεν θα επαναληφθεί έτερη απόπειρα...!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.