Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Β' ΣΤΑΣΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Θα ακούσουμε σήμερα στον Κ' Οίκο:

Κήρυκες θεοφόροι γεγονόντες οἱ Μάγοι, ὑπέστρεψαν εἰς τὴν Βαβυλῶνα, ἐκτελέσαντές σου τὸν χρησμὸν καὶ κηρύξαντές σε τὸν Χριστὸν ἅπασιν, ἀφέντες τὸν Ἡρῴδην ὡς ληρώδη, μὴ εἰδότα ψάλλειν. Ἀλληλούϊα. 
(Οι Μάγοι αφού έγιναν θεοφόροι κήρυκες, γύρισαν πίσω στη Βαβυλώνα. Αφού εκτέλεσαν το χρησμό σου και κήρυξαν σ' όλους εσένα, που είσαι ο Χριστός, άφησαν τον Ηρώδη στο παραλήρημα του, μη γνωρίζοντα να ψάλλει στο Θεό. Αλληλούια.)

Οι Μάγοι, αφού είδαν με τα μάτια τους την επαλήθευση του χρησμού που έλαβαν από το Θεό, δεν κράτησαν κρυφό αυτό το γεγονός. Κήρυξαν στον κόσμο την έλευση του Χριστού. Σ' αυτό το κήρυγμα ο Ηρώδης αφηνίασε μιας και από το φόβο του να μην χάσει την εξουσία του, είχε φονεύσει αρκετούς ακόμη και μέλη της οικογένειάς του. Προσπάθησε να παγιδεύσει τους Μάγους για να μάθει που βρισκόταν ο νεογέννητος Ιησούς. Όμως τα τις μηχανορραφίες του τις ήξερε ο Θεός και έστειλε άγγελο ειδοποιώντας τους Μάγους να μην συναντήσουν στο γυρισμό τους τον Ηρώδη. Έτσι, έμεινε μόνος του, παραληρώντας μέσα στο σκοτάδι του εγωισμού του, στο σκοτάδι όσων προσπάθησαν μάταια να σβήσουν το Φως του κόσμου.

Άλλες αναρτήσεις για τη Β' Στάση των Χαιρετισμών, εδώ, εδώ και εδώ.