Ο Μάρτιος εκτός ότι δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή κατά την λαϊκή ρήση, είναι και ο μήνας όπου τρώνε ψάρι οι νηστεύοντες για το Πάσχα, την ημέρα του Ευαγγελισμού. Έτσι, η συνταγή για αυτόν το μήνα, είναι σχετική. Ψάρι μαγιονέζα με σαλάτα ρώσικη από το Ρομάντσο Νο 889 (15/3/1960). Όχι κατ' ανάγκη μπακαλιάρο αλλά με ότι δύναται το πορτοφόλι. Νόστιμη συνταγή για το έθιμο, αλλά τρώγεται και εκτός εθίμου. Και όποιος δεν του αρέσει το ψάρι, καιρός ν' αλλάξει γνώμη. Είναι υγιεινότερο από το κρέας, να τα λέμε κι αυτά!