Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΙΔΙΑ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Εντέλει, παρότι στις σελίδες περί επιστήμης των ειδησεογραφικών ιστοτόπων κυριαρχούν ειδήσεις περί του κορωνοϊού, που και που βγαίνουν στο φως πολύ ενδιαφέρουσες έρευνες, οι οποίες όπως έχω ξαναγράψει, θα έπρεπε να γίνονταν στην χώρα μας. Από το e-daily.gr (εδώ) προέρχεται η παραπάνω τρομακτική ομολογουμένως είδηση. Υπό τις κατάλληλες περιβαντολλογικές συνθήκες λοιπόν, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παράγουν δηλητήριο από το στόμα όπως μερικά φίδια! Για φαντάσου... Λες και δεν γίνεται! Στην Ελλάδα, ουκ ολίγοι και ολίγες, παράγεται τόσο δηλητήριο στο στόμα που το χρησιμοποιούν για σάλιο! Και εννοείται το εκσφεδονίζουν σε κάθε κουβέντα που θα πουν! Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός «φαρμακόγλωσσα», που μόνο στο ελληνικόν λεξικόν απαντάται...

Γιατί αρκετούς, ἐν Ἑλλάδι, τους χαρακτηρίζουμε ως φίδια; Και δη ως φίδια κολοβά; Προφανώς διότι εδώ αναπτύσσονται οι κατάλληλες συνθήκες για να παράγουν φαρμάκι στο στόμα τους! Γίνεται πουθενά αλλού; Προφανώς όχι! Να δεις φερ' ειπείν μια αμερικάνικη ταινία και να πει κάποιος τον άλλον, τον κακό, you are snake stump (έτσι μεταφράζει το google τη λέξη «κολοβό»)! Εγώ προς ώρας δεν έχω δει και ακούσει κάτι τέτοιο... Να λοιπόν που εδώ θα μπορούσε αυτή η γενετική δυνατότητα παραγωγής δηλητηρίου να πραγματοποιηθεί, σε όσους ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί γιατί παραμένουν ακόμη αφελείς. Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε εξοπλιστεί γλωσσικώς με τας κατάλληλας εκφράσεις τας οποίας δεν θα αναφέρω λόγῳ χώρου.

Βέβαια, θα υπάρξει μια δυσκολία προσαρμογής. Για φαντάσου εκεί που βάζεις μια γουλιά στο στόμα σου καφέ να αναμειχθεί με δηλητήριο και να το πιεις. Μετά θα ξεφουρνιστεί η κλασσική φράση «τι καφές είναι αυτός που μου 'φτιαξες; Σκέτο φαρμάκι»! Μάλλον αιτία για συζυγικά καυγαδάκια θα είναι η όλη ιστορία. Για να μην επεκταθώ σε τροφές και γλυκά! Το χειρότερο είναι, τι θα συμβεί άμα κανείς δαγκώσει τη γλώσσα του. Θα δηλητηριαστεί; Αυτό δυστυχώς δεν το προέβλεψαν οι επιστήμονες. Κρίμα γιατί δεν θα ήταν κακό να βγάζαμε δηλητήριο. Σε περίπτωση ατιμπαραθέσεως μετά ελληνίδος πεθεράς θα ήταν χρήσιμο για... άμυνα! Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε για την τυπική αυτή μετάλλαξη μας, γιατί κυριολεκτικώς αυτό όχι μόνο το έχουμε καταφέρει, αλλά το έχουμε εξελίξει και είμαστε εξπέρ! Τι, εσύ που διαβάζεις αυτές τις αράδες, «δεν έχει στάξει ποτέ ο στόμας σου φαρμάκι;» Ε, ή είσαι επικίνδυνα αφελής (οπότε τράβα σε ψυχίατρο) ή δεν είσαι Ἕλλην/-ίδα!