Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (1/04/2018) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

καὶ ἡ εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν φρουρήσει τὰς καρδίας ὑμῶν καὶ τὰ νοήματα ὑμῶν ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ. (Φιλιπ. 4, 7)

Και η ειρήνη του Θεού, που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, θα διαφυλάξει τις καρδιές και τις σκέψεις σας κοντά στον Ιησού Χριστό.
Μια εβδομάδα πριν από το σταυρικό πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου, η αναφορά στην ειρήνη που μας δωρίζει ο Θεός, είναι πολύ επίκαιρη. Η έδρα των σκέψεων μας, η καρδιά, πιέζεται από αγωνιώδης ταραχές για φροντίδες και αναστατώνεται από τα πάθη και τις αμαρτίες μας. Η Εκκλησία θα μας υπενθυμίσει και πάλι την υπέρτατη θυσία που έκανε ο Ιησούς για να φέρει την καταλλαγή ανάμεσα στο Θεό και τον εκπεσώντα άνθρωπο. Από αυτή τη θυσία, πηγάζει η ειρήνη που πλέον ο πιστός θα νιώσει μέσα του ως βάλσαμο της ψυχή του, όταν εμπιστευτεί πλήρως την αγαθή πρόνοια του Θεού. Δεν είναι αυτή η ειρήνη εύθραυστη σαν κι αυτή που κάνουν μεταξύ τους οι άνθρωποι, με όχι πάντοτε καλές προθέσεις... Είναι μία θεϊκή υπόσχεση και μία βάσιμη ελπίδα. Υπερέχει της λογικής μας και μπορούμε να την δεχτούμε μόνο διά της πίστης μας στον τριαδικό Θεό. Αν όμως απομακρυνθούμε από το Θεό, θα την απωλέσουμε και θα χάσουμε τη γαλήνη από την ψυχή μας, την σταθερότητα και την καθαρότητα του νου με οδυνηρά αποτελέσματα...

Άλλα σχόλια για τη σημερινή ανάρτηση, εδώ, εδώ και εδώ.