Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ!

 

Οι ξένοι επιστήμονες σύμφωνα με την παραπάνω είδηση (από την Καθημερινή) ανακάλυψαν ότι τα σπίτια είναι σημαντικός χώρος μετάδοσης του κορωνοϊού. Όχι τα άδεια σπίτια, αλλά όταν εντός κατοικούν οικογένειες. Δηλαδή τα μέλη των οικογενειών αλληλομεταδίδουν τον κόβιντ-19. Λογικό ακούγεται, έτσι; Αντιθέτως οι ημεδαποί επιστήμονες μας είχαν πιπιλήσει τ' αυτιά, όταν ο καιρός ήταν ακόμη καλός, ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται στις πλατείες και για να μην κολλήσουμε έπρεπε να καθόμαστε σπίτι! Τώρα που χειμώνιασε, που να πάμε για να μην κολλήσουμε; Μέσα - έξω, κολλάει!

Αλλά ας δούμε καλύτερα την ξενόφερτη επιστημονική έρευνα. Αποφεύγει να αναφέρει αν παίρνονται οι δέουες προφυλάξεις μεταξύ των μελών της οικογένειας. Προφανώς θεωρεί ότι δεν παίρνονται. Αλλά δεν λέει και τι θα μπορούσε να παρθεί ως μέτρο. Έτσι λογικά, η οικογένεια ειδικά στην περίοδο του εγκλεισμού, είναι ανυπεράσπιστη. Πολύ βολικό για να πείσουν τις κοινωνίες οι επιστήμονες να γιορτάσουν όσο πιο μοναχικά γίνεται τα Χριστούγεννα... Και κατ' επέκτασιν να περνούν οι άνθρωποι μοναχικά εντός οικογένειας. Με ότι συνέπειες συνεπάγεται για την ψυχική υγεία αυτό. 

Λύσεις δεν προτείνονται. Λες και δεν υπάρχουν! Επεκτείνεται απλά ο φόβος από την εξωτερική δραστηριότητα και εντός σπιτιού. Πουθενά δεν μπορεί λοιπόν να βρει ο άνθρωπος ασφαλές καταφύγιο; Μάλλον στην πλήρη αποξένωση! Καλύτερα μόνος/-η παρά με οικογένεια. Είναι το καλύτερο για την υγεία. Είναι; Δεν συμφέρει να μας το πει η έρευνα. Προς ώρας θέλει, εκτός του να πληροφορήσει, και να φοβίσει στοχευμένα. Αρκεί να μην συνηθίσουμε στον φόβο και πάψει να μας σκιάζει!