Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΥΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο εγκλεισμός πατατείνεται επ' αόριστον, και άντε μετά να θες ν' αγοράσεις μελομακάρονα με την παραλαβή εκτός καταστήματος (ή clik away για όποιον είναι ανίκανος να μιλήσει ελληνικά) και να βρέχει καταρακτωδώς!
Διότι η κυβέρνηση εισάκουσε τους «καθηγηταράδες» λοιμωξιολόγους κατά τους οποίους ο κορωνοϊός μεταδίδεται όταν η αγοροπωλησία γίνεται εντός του καταστήματος ενώ άμα γίνεται εκτός, δεν μεταδίδεται! Με τέτοιους ανίκανους γιατρούς, αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό! Αυτοί χαραμίζονται στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είχαν πάει στη ΝΑSA να παριστάνουν τα ΟΥΦΟ!
Λοιπόν, αντί να ξεροσταλιάζεις στην ουρά μες το κρύο και τη βροχή έχεις δύο επιλογές, να τα παραγγείλεις με ταχυμεταφορέα στην πόρτα σου, ή να τα φτιάξεις! Ε, τα σπιτικά είναι απείρως ανώτερα διότι αυτά του εμπορίου αντί για μέλι στο σιρόπι έχουν την φτηνή μελάσα που δεν κάνει καλό στην υγεία. Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από έναν τσελεμεντέ της Σοφίας Σκούρα, εκδόσεις Φυτράκη 1966 που τον συμβουλεύονταν η αείμνηστη μητέρα μου και αυτά τα μελομακάρονα μας έφτιαχνε πριν πολλά, πολλά χρόνια... Κι ήταν νοστιμότατα! Α, με ρέγουλο τα γλυκά, διότι λόγῳ εγκλεισμού τα κιλά καραδοκούν!