Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ (Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ)


Στην γ' ωδή ακούμε τον ειρμό σε δ' ήχο:

Τοὺς σοὺς ὑμνολόγους Θεοτόκε, ὡς ζῶσα καὶ ἄφθονος πηγή, θίασον συγκροτήσαντας πνευματικόν, στερέωσον· καὶ ἐν τῇ θείᾳ δόξῃ σου, στεφάνων δόξης ἀξίωσον.

Εκείνους που σε υμνολογούν Θεοτόκε, ως ζωντανή και πλούσια πηγή δωρεών, έχοντας συγκροτήσει πνευματικό θίασο, στερέωσέ τους (στον πνευματικό αγώνα τους) και αξίωσέ τους στη θεία δόξα σου, να λάβουν στεφάνια δόξας.
Η Θεοτόκος είναι πλούσια και αέναη πηγή δωρημάτων. Διότι γέννησε την ίδια την πηγή της αιώνιας ζωής, το Χριστό. Δι' αυτής ο Υιός αγίασε την ανθρώπινη φύση. Όσοι λοιπόν προστρέχουν σ' εκείνη, προσβλέπουν και στις μεσιτείες της στον Κύριο, και την έχουν ως πρότυπο αγιότητος. Συγκροτούν κατά τον ιερό υμνογράφο, έναν θίασο πνευματικό. Και δεν εννοεί κάποια μερίδα των πιστών, αλλά ουσιαστικά όλα τα μέλη της Εκκλησίας. Ζητά από την Θεοτόκο στήριξη, προστασία και ενδυνάμωση στον δύσκολο πνευματικό αγώνα. Να ενισχύσει στην πνευματική προκοπή, το (πνευματικό) σώμα του Χριστού, την Εκκλησία. Επιπλέον ζητά στεφάνια δόξας για όσους βεβαίως προσπάθησαν, κοπίασαν και εργάστηκαν αδιάλειπτα κατά την επίγεια ζωή τους.