Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (16/6/2019) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Μας λέει ο Ιησούς στην αυριανή περικοπή:

τοῦτο δὲ εἶπε περὶ τοῦ Πνεύματος οὗ ἔμελλον λαμβάνειν οἱ πιστεύοντες εἰς αὐτόν· οὔπω γὰρ ἦν Πνεῦμα Ἅγιον, ὅτι Ἰησοῦς οὐδέπω ἐδοξάσθη. (Ιω. 7, 39)

Αυτό το είπε ο Ιησούς εννοώντας το Πνεύμα που θα έπαιρναν όσοι πίστευαν σ’ αυτόν. Γιατί, τότε ακόμα δεν είχαν το Άγιο Πνεύμα, αφού ο Ιησούς δεν είχε δοξαστεί με την ανάσταση.
Ο Ιησούς μίλησε για το Άγιο Πνεύμα. Το οποίο μέχρι τη σταυρική θυσία, ανάσταση και ανάληψη του Κυρίου, δεν είχε αναλάβει άμεσα δράση. Όμως έμμεσα έχουμε δει τις ενέργειές του στους προφήτες και τους δίκαιους στην Παλαιά Διαθήκη. Τους έδωσε φωτισμό και τους γέμισε χαρίσματα ώστε να αναγεννήσουν και να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους. Βέβαια, αυτά δεν μπορούσαν να τα μεταβιβάσουν σε άλλους. Αν δούμε τα χαρίσματα που έδωσε στους αποστόλους την ημέρα της Πεντηκοστής, τότε αντιλαμβανόμαστε το τι μπορεί να δώσει στην εν Χριστῷ εποχή. Από αυτό προέρχονται όλα τα χαρίσματα και η θεία Χάρις. Ασφαλώς, για να πιστέψουν οι άνθρωποι στο Άγιο Πνεύμα, θα έπρεπε να πιστέψουν πρώτα σ' Εκείνον. Ο Ιησούς προετοίμασε το δρόμο για τον παράκλητο διότι Εκείνος δεν θα μας εγκατέλειπε. Το Άγιο Πνεύμα μας δίνει τη δύναμη και ενισχύει την πίστη μας για να πορευτούμε στο δύσκολο δρόμο προς την αιώνια ζωή.      

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.