Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (23/6/2019) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ


Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

καὶ πᾶς ὃς ἀφῆκεν οἰκίας ἢ ἀδελφοὺς ἢ ἀδελφὰς ἢ πατέρα ἢ μητέρα ἢ γυναῖκα ἢ τέκνα ἢ ἀγροὺς ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός μου, ἑκατονταπλασίονα λήψεται καὶ ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσει. (Ματθ. 19, 29) .

Κι όποιος άφησε σπίτια ή αδερφούς ή αδερφές ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια για χάρη μου, θα πάρει εκατό φορές περισσότερα και θα κληρονομήσει την αιώνια ζωή. 
Να μία φράση του Ιησού, η οποία εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί. Θα ανταμειφθεί τόσο γενναιόδωρα και πλουσιοπάροχα, όποιος για χάρη του Κυρίου, παράτησε τις υποχρεώσεις του στα πρόσωπα της οικογένειάς του; Τότε, τι ποιό εύκολο, να αφήσουμε πίσω μας γονείς ανήμπορους, παιδιά που έχουν ανάγκη την φροντίδα και την αγάπη μας, σύζυγο που χρειάζεται τη στήριξή μας, αδέλφια που πιθανόν βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση και εξαρτώνται από εμάς! Ευκαιρία με πρόσχημα το όνομα του Χριστού, να απαλλαγούμε από ζόρικα βάρη! Αυτό όμως λέει ο Κύριος; 

Ο Κύριος εδώ δεν έρχεται να δώσει άλλοθι στους ανεύθυνους και ράθυμους. Ούτε είναι εναντίον της οικογένειας. Ίσα ίσα μάλιστα. Όμως μας λέει ότι η πίστη προς Εκείνον υπερβαίνει την αγάπη προς τους οικείους μας, ή τις δουλειές μας. Ας θυμηθούμε στην παραβολή του Μεγάλου Δείπνου (Λουκ 14, 16-24), τι δικαιολογίες προέβαλαν όσοι αρνήθηκαν την πρόσκληση του Θεού. Άλλοι τις δουλειές τους κι άλλοι το γάμο τους. Μην εξομοιώνουμε τον Κύριο, που είναι Θεός, με τα προσφιλή μας άτομα, ή τις ασχολίες μας. Αν πάλι η οικογένειά μας είναι εναντίον μας επειδή είμαστε χριστιανοί, τότε να προτιμήσουμε την πίστη μας σε Εκείνον. Εδώ θυμίζω αγίους, όπως η Αγ. Βαρβάρα που αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα επειδή ήταν χριστιανή. Παρομοίως τα 9 παιδιά στη Γεωργία, η Αγ. Χριστίνα η μεγαλομάρτυς και άλλοι. Η πίστη στο Χριστό προηγείται από κάθε τι, και αποδεικνύεται μεγάλη, εάν εναντιωθούμε σ' ότι μας σπρώχνει μακριά Του. Αυτή είναι η απόδειξη ότι θα αξίζουμε την αιώνια ζωή.

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ