Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (30/6/2019) ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ)

Ακούμε στην αυριανή περικοπή, την παρακάτω παραγγελία του Ιησού προς τους μαθητές:

Τούτους τοὺς δώδεκα ἀπέστειλεν ὁ Ἰησοῦς παραγγείλας αὐτοῖς λέγων· εἰς ὁδὸν ἐθνῶν μὴ ἀπέλθητε καὶ εἰς πόλιν Σαμαρειτῶν μὴ εἰσέλθητε· (Ματθ. 10, 5)

Αυτούς τους δώδεκα τους έστειλε ο Ιησούς να κηρύξουν, και τους έδωσε τις εξής παραγγελίες: «Μην πάρετε το δρόμο για την περιοχή που κατοικούν ειδωλολάτρες και μην μπείτε σε πόλη Σαμαρειτών.»
Τι περίεργο, να δίνει εντολή να μην πάνε να κηρύξουν οι μαθητές σε περιοχές που μένουν ειδωλολάτρες, ο Κύριος! Ο οποίος έχει πει πως ήρθε να καλέσει σε μετάνοια τους αμαρτωλούς (Λουκ. 5, 32) αφενός, και αφετέρου ο ίδιος στέλνει τους μαθητές του να βαπτίσουν και να διδάξουν σε όλα τα έθνη (Ματθ. 28, 19)! Να μια «αντίφαση» για όσους βέβαια, δεν μελετούν την Καινή Διαθήκη. Αν δούμε τον μόλις προηγούμενο στίχο, θα δούμε ότι στους 12 μαθητές που δίδεται αυτή η εντολή, συγκαταλέγεται και ο Ιούδας (Ματθ. 10, 4), ο οποίος πρόδωσε τον Ιησού. Η εντολή αυτή, είναι προσωρινή και περιορισμένη. Δεν ήταν έτοιμοι για να έρθουν σε επαφή με ειδωλολάτρες. Δεν είχαν δει τον Κύριο ούτε εσταυρωμένο, ούτε κυρίως ανεστημένο. Είχαν συνεπώς μικρή εμπειρία της αλήθειας του Ιησού. Πρώτα λοιπόν θα έπρεπε να έχουν επαφή με τους Ιουδαίους, που τους ήταν πιο οικείοι, είχαν την ίδια κουλτούρα και θρησκεία και αργότερα, όταν θα έφτανε η ώρα που ο Χριστός θα ανέβαινε στους ουρανούς, θα αναλάμβαναν το δύσκολο έργο του εκχριστιανισμού όλων των εθνών. Ο Κύριος τους έδωσε στην αρχή ένα μικρό έργο, προετοιμάζοντάς τους για την δύσκολη αποστολή στην οποία έμελε να τους στείλει. Που όχι μόνο θα έρχονταν σε επαφή με ειδωλολάτρες αλλά θα έδιναν τη ζωή τους για την πίστη τους.

Άλλο σχόλιο για την αυριανή περικοπή, εδώ.