Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΦΟΥΡΝΟΣ, ΜΑ ΤΙ ΦΟΥΡΝΟΣ!

Η πλούσια φαντασία πολλές φορές, είναι ένα προσόν για όποιον τη διαθέτει. Αρκεί να μην την έχει αχαλίνωτη! Όταν όμως την χρησιμοποιεί για... ρεκλάμα, τότε ενίοτε με ξεπερνά, ομολογώ! Αν μη τι άλλο, το χιούμορ είναι μια καλή ιδέα για την προσέλκυση πελατείας! Η παρακάτω ταμπέλα, από φούρνο κάπου στην οδό Πέτρου Ράλλη, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις! Εν τάχει

- Ο τάκος, είναι κάποιο εξάρτημα (συνήθως ελαστικό) που βοηθάει στο να σταματήσει κάτι. Π.χ. στα φρένα του  αυτοκινήτου (τα λεγόμενα τακάκια), ως σφήνες σε πόρτες ή ρόδες κ.α. Αν εννοεί το γνωστό κρητικό παξιμάδι, τότε ξέχασε ένα «ν»! Ντάκος λέγεται...

- Το ψωμί της Βίβλου, τι να είναι άραγε; Κάτι σαν το μάννα στην Παλ. Διαθήκη; Ο άζυμος άρτος, τον οποίο έφαγε ο Ιησούς μετά των μαθητών στο μυστικό δείπνο; Ή το σώμα του Κυρίου (λαβὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὸν ἄρτον καὶ εὐχαριστήσας ἔκλασε καὶ ἐδίδου τοῖς μαθηταῖς καὶ εἶπε· λάβετε φάγετε· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου· Ματθ. 26,26)

- Στο Άγιον Όρος, φημίζονται τα κρασιά αρκετών μονών. Προσωπικώς έχω δοκιμάσει και προσυπογράφω. Να μην πω για το τσίπουρο... Αλλά ότι έχει και... φημισμένο ψωμί, πρώτη φορά το ακούω! Λες να το φέρνουν καθημερινώς από το Άγ. Όρος, για να είναι το... αυθεντικό ψωμί; Με θαύμα προφανώς...!

- Το ψωμί κρασιού, είναι βουτηγμένο σε κρασί, και αν ναι σε τι κρασί; Κόκκινο, γλυκό, ροζέ κλπ; Ή είναι ψωμί που προορίζεται να συνοδέψει κρασί; Υπάρχει και τέτοιο; Έλα μου ντε!

Για τα υπόλοιπα που προορίζονται για ευπαθείς ομάδες δεν γνωρίζω μιας και δεν ανήκω σε κάποια ευπαθή ομάδα. Δυστυχώς, από το συγκεκριμένο φούρνο περνώ καθημερινώς σε ώρες που δεν είναι ανοιχτός για να μπω ώστε να μου λυθούν είτε οι απορίες, είτε τα γόνατα από τα γέλια! Πάντως, από φαντασία πάμε καλά. Γιατί μαζί με τον άρτο, πάνε και τα θεάματα. Της ρεκλάμας τα θεάματα, να εννοούμεθα!   

8 σχόλια:

 1. εγω θα ελεγα πως η φαντασια πολλες φορες κανει θαυματα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αυτά τα θαύματα είναι... βιβλικού τύπου, τότε η φαντασία του εν λόγῳ φούρνου είναι ταμάμ!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Που είναι αυτός ο φούρνος με αυτά τα σπέσιαλ ψωμιά; Μου άνοιξες την περιέργεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάπου στην Π. Ράλλη στη Νίκαια. Ελπίζω να σου άνοιξε και η όρεξη!!!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Αμ το πίτουρο;;; Ως γνωστόν, είναι τροφή για κότες! Τώρα αν αυτές έχουν πίεση ή διαβήτη, ο φούρναρης ξέρει καλύτερα!!!
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαίνεται ότι ψωνίζουν από 'κει κάμποσες «κότες»!!!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Η φαντασία στο ψωμί οργιάζει!!! Αντίδωρα έτοιμα διαβασμένα πουλάει;;; χα,χα,χα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντίδωρα; Μάλλον όχι, αλλά θα τους το πω άμα περάσω από 'κει και τον βρω ανοιχτό το φούρνο!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.