Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ... ΜΕ ΠΛΑΚΑ!

Μετά την καλοκαιρινή πνευματική ανάπαυση, δυστυχώς η επάνοδος μου, αντί να σχετίζεται με το καλωσόρισμα του φθινοπώρου με τα πρωτοβρόχια, έχει σχέση με την αχαριστία των Ελλήνων! Ναι, ναι. Ο Έλλην δεν τα πάει καλά με την ευγνωμοσύνη...
- Τι πρόλογος είναι αυτός πρωινιάτικα;  Προς τι η γκρίνια;
-  Μα δεν είδες alter ego; Ο φιλέλλην ευεργέτης μας, φεύγει από τη θέση απ' την οποία μας υποστήριζε τόσα χρόνια και εμείς, ούτε ένα ευχαριστώ!
- Σε ποιόν αναφέρεσαι;
- Στο Σόιμπλε! Μετά τις γερμανικές εκλογές αφήνει το υπουργείο οικονομικών...
- Μα αυτός ήθελε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!
- Πολύ καλά ήθελε! Εμείς που λυσάξαμε για να μείνουμε τι καταφέραμε; Ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, μετανάστευση, ανάπτυξη μηδέν, κηδεμονία, ξεπούλημα του εθνικού πλούτου κλπ, κλπ!
- Μα έκανε ότι μπορούσε για να μας πάει κόντρα!
- Λάθος! Ήξερε ότι είμαστε κορόιδα και ήθελε να μας αφυπνίσει! Αλλά εμείς που μυαλό...
- Μήπως σε πείραξε η αλλαγή του καιρού;
- Όχι alter ego. Απλά πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους πραγματικούς ευεργέτες μας! Γι' αυτό κι εγώ, του ετοίμασα μια αναμνηστική ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα, η οποία θα έπρεπε να μπει, αν όχι στην πλατεία Συντάγματος, τουλάχιστον στο κτίριο του υπουργείου Οικονομίας! Δεν μπορεί να φτιάχνουμε αγάλματα για άσχετους και όχι για τους πραγματικούς φίλους μας!
- Πω, πω... Τηλεφώνησε γρήγορα στο 1535!
- Γιατί;
- Για να κλείσεις ραντεβού με κανένα γιατρό! Δεν σε βλέπω να τη βγάζεις το χειμώνα εκτός ψυχιατρείου!
- Άσε τις κρυάδες και άνοιξε τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Γίνε οπεμάιντ που λένε και οι εγγλέζοι! Αν μας βοήθαγε ο Σόιμπλε, οι πολιτικοί θα τσεπώνανε περισσότερα απ' όσα κλέβουν τώρα, και εμείς θα κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου! Με το να μας κόψει τα λεφτά, συνέβαλε τα μέγιστα στην εθνική μας αφύπνιση! Κάτι σαν τους διαφωτιστές πριν την επανάσταση του 1821! Δεν μένει σ' εμάς, παρά να επαναστατήσουμε εναντίον του κακού μας εαυτού και των πολιτικάντηδων και να ελευθερωθούμε!
- Φεύγω! Πάω στην εκκλησία ν' ανάψω κανένα κερί, μπας και σε λυπηθεί ο μεγαλοδύναμος γιατί με τα όσα ακούω, ο χειμώνας προμηνύεται βαρύς κι ασήκωτος!
- Κάτσε να δούμε τι κουμάσι θα αντικαταστήσει τον άγιο Σόιμπλε και έλα να μου πεις αν είχα δίκιο! Να δούμε αν θα 'χουμε καλό χειμώνα, alter ego!

Υ.Γ. Παρόλο που δεν πιστεύω ιδιαιτέρως σε σημάδια, αφού έφτιαξα την παραπάνω εικόνα, έλεγξα την ανάλυσή της σε εικονοστοιχία ανά ίντσα. Το νούμερο καλύτερα να το δείτε και μετά... φτύστε άφοβα!