Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα γλυκά, ε; Ρητορικό το ερώτημα θα μου πεις. Όμως δεν αναφέρομαι στη γεύση! Αναφέρομαι στην εμφάνιση! Ναι, ναι, πρώτα παρασύρεται το μάτι και μετά η γλώσσα! Και έπονται βέβαια, τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα σε δόντια και σιλουέτα...
Περί γλασαρίσματος το σημερινό απόκομμα από το PΟΜANTΣΟ Nο 883 (2/2/1960), το οποίο για όσους δεν είναι μυημένοι στη ζαχαροπλαστική, είναι η λεία και γυαλιστερή επικάλυψη σε ορισμένα γλυκά όπως οι τούρτες για παράδειγμα. Δεν ξέρω πως γίνεται με τα σημερινά μέσα το γλασάρισμα, αλλά και οι παλαιότεροι τρόποι δίνουν ιδέες για όσες/-ους έχουν μεράκι με τα γλυκά. Προσωπικώς δεν τα έχω καταφέρει καλά με το γλασάρισμα, οπότε και προτρέπω όσους τα βρουν... μπαστούνια, είτε να ασχοληθούν με γλυκά που δεν χρήζουν γλασαρίσματος, είτε να αφήσουν την οπτική αισθητική κατά μέρους και... βουρ! Εννοείται με ρέγουλο...