Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

«Ο ΜΑΪΟΣ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ»

Μέχρι σήμερα ο Απρίλιος και τέλος για φέτος! Η άφιξη του Μαΐου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ανθισμένα λουλούδια. Εκτός από απεργειοαργία (!), η πρωτομαγιά είναι η μόνη μέρα που μας θυμίζει πως η φύση κάθε χρόνο, φορά τα καλά της, στολισμένη με τα πιο φανταχτερά της χρώματα και τα πιο έντονα αρώματα. Όπως λέει ο Χριστός, «Μάθετε ακριβώς πώς αυξάνουν τα κρίνα του αγρού: δεν κοπιάζουν ούτε γνέθουν. Σας λέω όμως ότι ούτε ο Σολομώντας με όλη τη δόξα του δεν ντύθηκε όπως ένα από αυτά» (Ματθ. 6, 28-29). Ωραία τα φυτά, και για όσους θελήσουν να φυτέψουν ένα σε μια γλάστρα ή να έχουν λουλούδια σε βάζο, το παρακάτω απόκομμα από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 208 (1/5/1969) δίνει τις κατάλληλες συμβουλές. 
Για όσους πάλι θελήσουν να έχουν κήπο με πολλά φυτά, όπως εγώ, ας έχουν στο νου τους ότι χρειάζεται λίγος κόπος παραπάνω! 
Καλή (αυριανή) Πρωτομαγιά και καλή ξεκούραση! 

8 σχόλια:

 1. Ωραία είναι τα λουλούδια αλλά εγώ δεν έχω χρόνο για να τα περιποιούμαι. Βλέπω κι εσένα που παιδεύεσαι με τον κήπο που έχεις και μου φτάνει!!! Καλή Πρωτομαγιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλο ο κήπος μου κι άλλο ένα φυτό σε μια γλάστρα. Λίγο νεράκι θέλει μόνο. Αλλά αφού αυτό το βρίσκεις πολύ χρονοβόρο...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Η σημαντικότερη μέρα του Μαϊου δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη που γεννήθηκε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος , εγώ.......χαχαχα !!!! Ωραίες συμβουλές για τα λουλούδια μας ,αν και εγώ δεν μπορώ να διατηρήσω ούτε πλαστικά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια σου πολλά τότε! Ούτε τα πλαστικά; Μη μου πεις ότι σου... μαραίνονται!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. ωραίες ιδέες..και λουλουδίζει... ο τόπος...
  καλόν μηνα!! με λουλούδια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό μήνα και σε σένα με πολύ άρωμα και χρώμα από τη φύση!!!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Ισως είναι ο ομορφότερος μήνας του χρόνου αφού είναι στολισμένος με λουλούδια και αρώματα. Αν και ο κάθε μήνας έχει την ομορφιά του! Καλό μήνα εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο κάθε μήνας έχει τη γοητεία του, αλλά ο Μάης έχει την ιδιαιτερότητά του λόγῳ των λουλουδιών!

   Καλά να περνάς και καλό μήνα.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.