Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ... ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ!

Το ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία και στην τσέπη (!), το γνωρίζουμε όλοι, αλλά... καπνίζουμε! Αριμανίως τις περισσότερες φορές. Το ότι όμως πρέπει να έχουμε τους ανάλογους... καλούς τρόπους, δυστυχώς... από καλούς τρόπους καπνίσματος ο/η Έλλην/-δα δεν πολυσκαμπάζει! Φύσα, ρούφα τράβα τονε (που λέει και το ρεμπέτικον λαϊκόν άσμα) όπου λάχει, όπως λα΄χει! Στο παρακάτω απόκομμα από τη ΒΕΝΤΕΤΑ Νο 27 (12/11/1965) διαβάζουμε για το σχετικό savoir vivre που όφειλαν τότε, αλλά και σήμερα οφείλουν, να έχουν οι καπνιστές, και δη οι γυναίκες! Περί εφαρμογής του... δεν το συζητώ...  

10 σχόλια:

 1. Καλημέρα και καλό παρ/σαβ/κυρ...Κοίτα να δεις που παντού χρειάζονται καλοί τρόποι συμπεριφοράς...Πολύ σωστά αυτά που γράφει...Ευτυχώς δεν καπνίζω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά κάνεις και δεν καπνίζεις! Οι καλοί τρόποι χρειάζονται παντού! Η ευγένεια είναι κάτι που και αρέσει και χρήσιμο είναι.

   Καλό Σ/Κ και σε σένα.

   Διαγραφή
 2. Και εγώ δεν καπνίζω, αλλά πολλοί καπνιστές είναι αγύριστα κεφάλια. Ούτε ρωτάνε αν αντέχει η παρέα τον καπνό από το κάθε βρωμοτσίγαρο. Εδώ δεν τους ενδιαφέρει ο εαυτός τους και η υγεία τους, θα νοιαστούν για τους άλλους; Λίγοι έχουν ακόμη τρόπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς είναι όπως τα λες. Οι περισσότεροι είναι εντελώς αναίσθητοι! Από γουρούνια είμαστε γεμάτοι...

   Καλό Σ/Κ.

   Διαγραφή
 3. Κιεγώ δεν καπνίζω.Δεν ξέρω γιατί οι καπνιστές είναι εγωιστές.Ενδιαφέρονται μόνο για την ευχαρίστησή τους κι ας υποφέρει ο παρακαθήμενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο εγωισμός είναι το πρόβλημα. Βλέπουν ευχαρίστηση με το να κάνουν κακό στην υγεία τους. Και το χειρότερο είναι πως τους είναι αδιάφορο αν κάποιος άλλος δεν αντέχει το ελάττωμά τους.

   Καλό Σ/Κ

   Διαγραφή
 4. Εγώ καπνίζω αλλά προσέχω όμως. Αλλά άμα πάω στην καφετέρεια δεν γίνεται να μην καπνίσω! Άλλο στα σπίτια και άλλο στη βόλτα! Εντάξει να μην το παρακάνουμε, αλλά μερικοί πια είναι τόσο μη μου άπτου, λες και δεν τους ενοχλεί το νέφος από τις ξυλόσομπες και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και βγάζουν τα απωθημένα τους στους καπνιστές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστό αυτό που λες. Υπάρχει και το άλλο άκρο από τους καπνιστές. Κάπου όμως πρέπει να βρεθεί μια λύση να εξυπηρετεί όλους, δεν νομίζεις; Και κοίτα να το μειώσεις το ρημάδι γιατί ακρίβηνε η τιμή του!!!

   Καλό Σ/Κ

   Διαγραφή
 5. Ως λαός έχουμε, έστω για ένα πράγμα, "καλούς τρόπους" και δεν το γνωρίζω;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως αμέ! Δεν αντιδράμε δυναμικά για τα οικονομικά μέτρα! Κάτι είναι κι αυτό, ε; :)

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.