Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΦΑΪ ΠΕΤΥΧΕ, ΟΙ ΦΩΤΟ...

- Τι καλό μαγείρεψες; 
- Ένα είδος ομελέτας alter ego.
- Το δοκίμασες; Είναι νόστιμο; 
- Νόστιμο είναι, αλλά δεν πέτυχε!
- Τι δεν πέτυχε; Σου κάηκε; 
- Όχι!
- Τότε; 
- Οι φωτογραφίες βγήκαν χάλια!
- Ορίστε; Ποιές φωτογραφίες καλέ;
- Αυτές που τράβηξα για αυτήν την ανάρτηση! 
- Τι, θα κάνεις ανάρτηση τις μαγειρικές σου επιδόσεις; 
- Έτσι λέω!

Μπορεί η μαγειρική να μην είναι το φόρτε μου, εντούτοις είπα να... πειραματιστώ λιγάκι. Το... μπελαλίτικο έδεσμα που έφτιαξα είναι ομελέτα με ρύζι γλασέ! Όχι, δεν διεκδικώ την πατρότητά του. Σίγουρα και άλλοι θα έφτιαξαν κάτι παρόμοιο. Εν τάχει τα υλικά που χρησιμοποίησα για μια μια... ενισχυμένη ατομική μερίδα:
- 2 αυγά (μεγαλούτσικα)
- ρύζι γλασέ (δεν το μέτρησα, αλλά κάμποσο, τσιγκουνιές δεν κάνουμε!)
- 1 μικρή τομάτα 
- μία κουταλιά αλεύρι (κουτάλι σούπας)
- μια τζούρα γάλα
- τυρί τριμμένο (προτίμησα το ρεγκάτο) 
- αλάτι και ρίγανη
- μία καλή φωτογραφική μηχανή με μπόλικα megapixels για... τυχόν φωτογράφηση! 

Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι. Κόβουμε την τομάτα κομματάκια ψιλά, και χτυπάμε τα δύο αυγά για να τα κάνουμε ομελέτα, βάζοντας μέσα το αλεύρι και το γάλα. Στο συνάμα βάζουμε το τηγάνι (ή το σκεύος με το οποίο φτιάχνετε σαγανάκια) με λάδι να ζεσταίνεται. Ρίχνουμε πρώτα το ρύζι. Αφού ζεσταθεί λιγάκι ρίχνουμε τα τοματάκια και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε. Μετά απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Αφού ζεσταθεί καλά και φουσκώσει η ομελέτα, τη γυρνάμε ανάποδα για να ψηθεί και από κάτω και ρίχνουμε πάλι λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι. Δύσκολο; 
(συνέχεια διαλόγου)
- Ρε συ, τα τοματάκια δεν φαίνονται στις φωτογραφίες!
- Άσε, βγήκαν χάλια!
- Μα καλά, το γλασέ πάει με την ομελέτα; 
- Πάει και παραπάει! Δεν κατάλαβα alter ego!
- Α! Ούτε η ρίγανη καλοφαίνεται! 
- Δοκίμασε και άσε τις φωτογραφίες!
- Ούτε το τυρί μπορώ να δω! 
- Άντε πάλι! Λοιπόν πως σου φαίνεται; 
- Η φωτογραφία; 
- Η γεύση!
- Κοίτα. Η γεύση είναι ισορροπημένη, το ρύζι στη σωστή θερμοκρασία ενώ το τυρί δίνει μια αλμυρή εξωτερική υφή! Το αυγό έχει φουσκώσει τόσο ώστε να αναδεινκύει το ρύζι. Η εμφάνιση υστερεί κάπως, ενώ η φωτογραφική παρουσίαση απαξειώνει εντελώς την προσπάθεια!
- Πω, πω! Ρε Λαζάρου της συμφοράς, από όλο αυτό εσύ στάθηκες στην φωτογραφία; Mα δεν σου άρεσε καθόλου; 
- Πως μου άρεσε, δε λέω.
- Ε,  άστο κάτω αμέσως! Δεν φτάνει που σου βάζω και τρως μας τη λες κι από πάνω alter ego! 
- Μα...
- Μαμούνια!