Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013... ΚΑΙ ΒΑΛΕ!

Οι γιορτές έφυγαν, ο χειμώνας συνεχίζει δριμύτερος. Άλλη μια χρονιά ξεκινάει για να χαρίσει τις απείρου κάλλους στιγμές της μουντής ρουτίνας. Για να φέρει μια επανάληψη της περσινής βαρεμάρας και της αγχωτικής διαβίωσης... Για να διαψεύσει τις αστρολογικές προβλέψεις του Δεκεμβρίου! Εάλω το κέφι! Καθελώ μου τη διάθεση!

Κάπως έτσι θα κυλήσει λίγο πολύ, το 2013, μαζί με λίγες στιγμές καλαμπουριού όταν μαζευτεί η παρέα. Τίποτα συνταρακτικό δεν προβλέπεται, εκτός αν είναι δυσάρεστο! Ναι, δεν είμαι κατάλληλος για να γράψω... Καζαμία ή να κάνω αστρολογικές προβλέψεις. Δεν βλέπω τίποτα πέραν της γνωστής πεζής ρουτίνας. Οπότε δεν έχω παρά να αρχίζω να κάνω από τώρα απολογισμό του παρόντος χρόνου! 

Και οι στόχοι; Α, ναι. Ξέχασα! Τους στόχους που υποτίθεται ότι μπαίνουν για τη νέα χρονιά. Θα το ένα, θα το άλλο, θα, θα, θα! Ούτε υποψήφιος στις εκλογές! Ευτυχώς που ο αστάθμητος παράγοντας, είναι πάντοτε καθοριστικός και η αστοχία πάει σύννεφο! Πάλι καλά! Γιατί θα έφτανα στο σημείο να μου τελειώσουν οι στόχοι και να ερχόταν κάποια χρονιά που δεν θα είχα τίποτα να θέσω για να πετύχω, να πω έστω ένα θα! 

Λοιπόν δεν έχω παρά να προηγηθώ. Τι είναι το 13 τι είναι το ζουμί του! Μια από τα ίδια λοιπόν και πάω στοίχημα! Οπότε αρχίζω την προετοιμασία για το 2014! Που υποτίθεται θα σκάσει μύτη δειλά, δειλά η ανάπτυξη. Άμα όλα πάνε καλά... και ζω ακόμα! Μπα... δεν το πιστεύω. Και το 14 μια από τα ίδια θα είναι. Συνεπώς, πάμε για το 2015! Δεν μπορεί κάτι διαφορετικό θα γίνει. Εκτός κι αν... 

Εκτός και αν... Δεν έχει αν! Εκεί βρίσκεται το τέλος του κόσμου! Όπως με τους Μάγιας που στις 21-12-12 τελείωνε το ημερολόγιό τους και λέγανε πως ήταν το τέλος του κόσμου. Έτσι και εδώ. Το ημερολόγιό μου τελειώνει με το 2015. Δεν έχει άλλα φύλλα για το 2016! Οπότε ή τελειώνει... ο κόσμος ή θα αγοράσω άλλο! Ή όχι; Θα δείξει...

Αυτά τα ολίγα για το νέο έτος που, αν και βρέφος, δεν βλέπω να διαφέρει στη φάτσα από τον γηραιό προκάτοχό του. Ούνα ράτσα, ούνα σκατόφατσα δηλαδή! Και μία συμβουλή. Μη γελάτε δημοσίως! Θα μπει τεκμήριο στην καλή διάθεση διότι θα υποδηλώνει ότι οι φόροι δεν πολυέτσουξαν και υπάρχουν κάπου στην άκρη κάποια έσοδα πιθανώς μη καταλλήλως φορολογήσιμα...  

Καλή χρονιά!     

16 σχόλια:

 1. Αγαπητέ μου Σταμάτη ...
  καλά θα κάνουμε να αφήσουμε στην άκρη τα ΘΑ και να προχωράμε με όσα μπορούμε να κάνουμε σήμερα και να τα κάνουμε Καλά κι όχι τσαπατσουλιές.
  Είμαστε ένας μπλαμπλαντζής λαός , που καυχόμαστε για τις ένδοξες μέρες μας, για την θαλασσά μας, για τα αρχαία μας , δίχως όμως να δουλεύουμε για να τα εκμεταλλευτούμε σωστά. Απλά τα εκμεταλλευόμαστε με την κακή έννοια του όρου!
  Και το χειρότερο είναι , κι αυτό πράγματι δεν μπορώ να το καταλάβω , πως ανεχόμαστε τον κάθε εκμεταλλευτή μας στην πλάτη μας . Είμαστε ένα τριτοκοσμικό κράτος, όπου ο καθένας που έχει μια καρεκλίτσα ή μια πολυθρονάρα βουτάει ασύστολα την χερούκλα του στον Κρατικό κορβανά και μαζί με αυτόν πάει και το σόι του!
  Από εκεί και πέρα ας τους αφήνουμε να αλωνίζουν μέχρι να μας εξαθλιώσουν τελείως και να φτάσουμε να αλληλοσκοτωνόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί.
  Το τέλος του κόσμου αργεί, το δικό μας πάλι... νομίζω πως το βλέπω να έρχεται αν συνεχίσουν να μας απασχολούν οι καρεκλοκένταυροι παλιάτσοι.

  Την καλημέρα μου
  Καλή εβδομάδα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τριτοκοσμική κατάντησε η νοοτροπία μας, μιας και μάθαμε/βολευτήκαμε να ζούμε με δανεικά˙ κάτι που θα έπρεπε να μας ενοχλεί ως κράτος.
   Το «θα» είναι μια λέξη που εύκολα λέγεται μα δύσκολα πραγματοποιείται πολλές φορές, και αφού δεν μας αρέσουν τα δύσκολα... Ο δρόμος της υπευθυνότητας είναι μακρύς...
   Από 'κει και πέρα, απολαμβάνουμε τα «αγαθά» ενός ξενόφερτου ατομικισμού, που μας ωθεί στο να είμαστε παρτάκηδες εις βάρος του συνόλου! Κάτι που το σύστημα το συντηρεί εντέχνως!

   Καλή εβδομάδα και σε σένα.

   Διαγραφή
 2. Επειδή εγώ βρίσκομαι σε αυτό το σημείο που μου έχουν τελειώσει οι στόχοι άρα δεν έχω θα τουλάχιστον έτσι γλιτώνεις την απογοητεύση της μη πραγματοποίησης τους αλλά παραμένεις και στάσιμος αλλά αυτό δεν το διαλέγεις το διαλέγουν άλλοι για σένα ...
  Η συμβουλή σου να μην γελάμε δημοσίως είναι πολύ σωστή και χρήσιμη θα την εφαρμόσω αλλά έτσι μήπως χάνω και την καλή μου διάθεση έστω αυτή την λίγη που μου έχουν αφήσει γιατί είναι δύσκολο πάντα να την ελέγχεις...
  καλή χρονιά χωρίς θα...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου τελείωσαν οι στόχοι;;; Σε ζηλεύω!!! Εγώ από στόχους... ένα κάρο! Να δω πότε θα τους πετύχω! Όσο για τη στασιμότητα... χμ... απόλαυσέ την! Σκέψου ότι άλλοι δεν την έχουν! :)
   Δυστυχώς, πέραν της πλάκας, δεν είναι λίγες οι καταστάσεις στις οποίες δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο, υπάρχουν κι άλλοι. Αν η στασιμότητα που λες, είναι σε επίπεδο σχέσεων σαφώς χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι μόνο ατομική.
   Στόχους όμως θα βρεις, αρκεί να υπάρξει όρεξη για κάτι δημιουργικό. Αν λείπει αυτή η διάθεση, τότε η μοναξιά με τη μελαγχολία που ελοχεύουν, θα εμφανιστούν!
   Τα θα είναι για τους παρλαπίπες. Καιρός για πράξεις...
   Καλή χρονιά χωρίς θα και σε σένα.

   Διαγραφή
 3. Μήπως να πάμε να πεθάνουμε, ακόμα δεν μπήκε το 2013;;;; Χε,χε,χε! Πλάκα κάνω!

  Με πείσμα, πειθαρχία και ωριμότητα πετυχαίνονται οι στόχοι. Κι αν όχι εξ ολοκλήρου -λόγω αστάθμητων παραγόντων που αναφέρεις- σίγουρα ένα μέρος αυτών.
  Να μην ξεχνάμε ότι οι προσωπικοί στόχοι, δεν εξαρτώνται πάντα από την πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι εκείνοι που βάζει ο καθένας μας, σαν ένα προσωπικό στοίχημα. Ας ξεκινήσουμε με αυτούς και ας μη αυτο-καταποντιζόμαστε, πριν ακόμα προσπαθήσουμε. Δεν είναι εύκολη η επίτευξη, αλλά όταν γεύεσαι την επιτυχία, είναι σκέτη απόλαυση! Αλλά κι αν αποτύχεις, τί έγινε; Βάζεις άλλον!

  Κόντρα σ'αυτήν την πεσιμιστική ανάρτησή σου(ρεαλισμός δεν σημαίνει απαισιοδοξία!), εγώ θα ευχηθώ να αλλάξεις διάθεση, να βάλεις εφικτούς στόχους και να τους πετύχεις κιόλας!

  Καλό, ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2013 να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, όχι και πεσιμιστική η ανάρτηση! Είχε και ολίγον χιούμορ. Απλά... ας πούμε ότι ψιλοβαριέμαι τους στόχους και πράττω αναλόγως την περίσταση!
   Δυστυχώς η πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Συμφωνώ για το προσωπικό στοίχημα. Και εκεί είναι τα... ζόρικα! Διότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Εκεί ή θες ή δεν θες! Για παράδειγμα το να κάνω δίαιτα.
   Από 'κει και πέρα, αφήνω μακριά τη γεύση της επιτυχίας, να λείπει το βύσσινο, γιατί όταν πετύχαινα κάποιον στόχο, εμφανιζόταν κάποιος άλλος στο καπάκι και δεν έπαιρνα ανάσα! Άσε που κάποιοι στόχοι υπερέβαιναν τις δικές μου προσπάθειες! :)
   Υπομονή, επιμονή και πιστεύω να ξημερώσει και καμιά καλή μέρα και για μας. Αν όχι... νίπτω τας χείρας μου!

   Ευτυχές το 2013 και σε σένα με ότι καλύτερο!!!

   Διαγραφή
 4. Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία
  πάνω απ' όλα. Η πλάκα με τούς Μάγιας
  τελείωσε όμως κάτι θα βρουν προς
  εκμετάλλευση οι επιστήμονες του είδους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρίμα! Πολύ το γούσταρα το παραμύθι με τους Μάγιας! Ασχολούμασταν με μια σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα! Το ότι θα βρουν κάτι άλλο, είναι το μόνο σίγουρα. Το κέρδος είναι η κινητήρια δύναμη του μυαλού!

   Καλή χρονιά.

   Διαγραφή
 5. Συμφωνώ απόλυτα με την Selcouth, καλή χρονιά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή χρονιά και σε σένα κι αφού συμφωνείς, ρίξε μια ματιά στην απάντηση που της έδωσα.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Το ημερολόγιο σου τελειώνει στο 2015, αγόρασε άλλο! Να ένας στόχος!!! Και εγώ όλο λέω θα και μετά δεν τα κάνω!!! Πάντως θα διαβάζω περισσότερο!!! Καλή χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό θα κάνω βέβαια! Θα αγοράσω άλλο, αν μου περισσεύουν βέβαια! Για να δω, θα διαβάσεις ή... στον κόκορα;;;
   Καλή χρονιά και σε σένα.

   Διαγραφή
 7. Ο Ελληνας εδώ και χρόνια δεν ακούει τίποτε άλλο από θα...θα..θα..Μ' αυτά ψηψίζει..μ'αυτά χορταίνει μ' αυτά ζεσταίνεται...Για να δούμε πότε θα μάθει να σκέφτεται και να μαθαίνει από το παρελθόν.Εύχομαι Καλή Χρονιά τουλάχιστον με υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το «θα» φτιάχνει τον Έλληνα. Του αρκεί μόνο να το ακούσει. Για να μάθει να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν, θα χρειαστεί να βάλει το μυαλό του να σκέφτεται. Κάτι που δεν έχει και ιδιαίτερη προθυμία. Προτιμάει την τηλεόραση και το ιντερνετ, βάζει και κάμποσο ωχαδελφισμό και έχει ο Θεός!

   Καλή χρονιά.

   Διαγραφή
 8. Μή φοβάσαι! Το μόνο που δεν μπορούν να μας στερήσουν είναι το γέλιο.
  Αρκεί μόνο να το έχουμε!
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι όμως, παλεύουν πολύ σθεναρά να μας το στερήσουν! Τους έγινε εμμονή!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.