Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ... ΚΑΠΝΟΥ!

Πως μου αρέσει όταν βλέπω στατιστικά περί καπνίσματος στην εφημερίδα! Συνήθως θλιβερά, θα μου πεις, λόγῳ των θανάτων από αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Πράγματι. Εδώ όμως, έχουμε κάποια στατιστικά που αντί να λένε μερικές αλήθειες, λένε άλλα αντί άλλων!

Στο προχθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (5/12/12) λέει πως το 72% των Ελλήνων συμφωνεί με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Περίεργο δεν είναι, τη στιγμή που πιο πάνω λέει ότι κάθε χρόνο δημιουργούνται 50.000 νέοι καπνιστές; Αυτοί πάλι οι  50.000 νέοι καπνιστές, που τους δημιουργεί, όπως αναφέρει επί λέξει, η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, δεν θα κάπνιζαν αν όντως εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος; Η επιλογή του τσιγάρου είναι ανάλογη του αν εφαρμόζεται ή όχι ο αντικαπνιστικός νόμος; Πολύ περίεργο σκεπτικό...

Επιπλέον, θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τα ποσοστά των απαντήσεων στην ερώτηση, που κανονικά θα έπρεπε να τεθεί, θέλετε το κράτος, τα κέρδη από την πώληση τσιγάρων και ειδών καπνού, αν πάψουν να υπάρχουν πλέον καπνιστές, να τα πάρει από την τσέπη σας μιας και τα έχει ανάγκη; Είμαι βέβαιος πως το 72% θα το σκεφτόταν καλά πριν απαντήσει «ναι» μιας και προτιμά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος!

Όσο για την εξοικονόμηση των χρημάτων από το κόψιμο του τσιγάρου, είναι ένα κίνητρο για να κοπεί το κάπνισμα, αλλά όταν όμως δεν το κόψουν μαζικά οι καπνιστές. Γιατί αν το κόψουν, τα δις που έβαζε στα ταμεία του το κράτος, θα τα πάρει από άλλους φόρους! Οπότε η εξοικονόμευση πάλι στο κράτος θα πάει...

4 σχόλια:

 1. Πέρα από τα στατιστικά Σταμάτη μου αν βάλεις και στην επαρχία που σε πολλά μέρη έχουν καπνό και δεν αγοράζουν τσιγάρα, το ποσοστό καπνιστών είναι πολύ μεγαλύτερο και πιστεύω και με μεγαλύτερη θνησιμότητα.
  Δεν ανήκω στους καπνιστές αν και όλοι γύρω μου καπνίζουν και ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εξάρτηση.

  Καλημέρα
  να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, η θνησιμότητα των καπνιστών είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η εξάρτηση / εθισμός της νικοτίνης. Αλλά δυστυχώς αυτό το εκμεταλεύονται οι εταιρείες καπνού και το κράτος βγάζοντας μεγάλα κέρδη. Αντί για αντικαπνιστικούς νόμους, καλύτερα θα ήταν να δινόταν βάρος στην απεξάρτηση. Μόνο που κανείς δεν θέλει να χάσει το κέρδος και ξέρουν ότι όσο απαγορεύεις κάτι, τόσο από αντίδραση οι καπνιστές δεν θα το κόψουν!

   Να περνάς καλά.

   Διαγραφή
 2. Να κοπεί το κάπνισμα εδώ και τώρα!!! Αλλά μαζί να απαγορευτεί και το ποτό και το πολύ φαΐ και άλλο έχει εθισμό και φέρνει λεφτά στο κράτος!!! Να ακριβαίνουν τα τσιγάρα ξέρουνε, αλλά δεν μας αφήνουν ήσυχους να το απολαύσουμε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγά μην τα απαγορέψει!!! Πολλά τα λεφτά Άρη, που λέει και στη Λόλα ο Καλογήρου! Να θυμάσαι πως η απόλαυσή σου κοστίζει και σε χρήμα και σε ζωή!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.