Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΠΙΟ ΨΗΛΑ!

Να μια είδηση σχετική με τη ζέστη, που αξίζει να της ρίξουμε μια ματιά. Ειδικά όταν η επιστήμη δεν ασχολείται περί... ανέμων και υδάτων! Το απόκομμα από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (14/7/12) μας πληροφορεί τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στους ρωμαϊκούς χρόνους και στο Μεσαίωνα η θερμοκρασία του πλανήτη ήταν υψηλότερη. Το πως αντιμετώπιζαν οι τότε άνθρωποι τη ζέστη χωρίς ανεμιστήρα ή aircodition δεν μας το λένε βέβαια, αλλά αυτό ούτως ή άλλως ήταν δικό τους πρόβλημα! Ίσως να το ανακαλύψουν κάποια στιγμή...

Για να θυμόμαστε πως οι επιστήμονες όταν ασχολούνται με σοβαρά θέματα, προάγουν την επιστημονική γνώση, κι ας περνάει στα ψιλά των εφημερίδων...

6 σχόλια:

 1. Μπορούν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα μελετώντας τα απολιθώματα δέντρων και φυτών και υπάρχει και αρχείο απολιθωμάτων είχα δει ανάλογο ντοκυμαντερ παλιότερα.
  Είχα ενθουσιαστεί απο το γεγονός της σημαντικότητας ενός απολιθώματος άνθους αλλά δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες...
  Καλό απόγευμα!
  υ.γ Βέβαια το γεγονός ότι ήταν υψηλότερη η θερμοκρασία του πλανήτη τη ρωμαική εποχή μας ξενίζει λίγο γιατί τότε το φαινόμενο του θερμοκηπίου που είναι φυσικό φαινόμενο υπήρχε μεν αλλά δεν είχε πάρει τις σημερινές διαστάσεις λόγω των καταστροφικών αερίων που εκμπέμπονται από τον άνθρωπο στο περιβάλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, τα απολιθώματα δέντρων και φυτών είναι πηγή πολλών πληροφοριών. Ελπίζω να μάθουμε περισσότερα από την αξιοποίησή τους.
   Όσο για τη θερμοκρασία, οι επιστήμονες λένε πως βαθμιαία θα αυξηθεί. Πάντως οι Ρωμαίοι δεν είχαν την οικολογική απειλή που έχουμε σήμερα.
   Οψόμεθα.

   Διαγραφή
 2. Τα σοβαρά επιστημονικά θέματα που αξίζουν δεν τα προτιμούν οι εφημερίδες γιατί είναι ειδήσεις που δεν πουλάνε! Πάντως δεν θα ήθελα να ζούσα στη ρωμαϊκή εποχή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι επιστημονικές γνώσεις δεν έχουν ούτε ᾷποκαλύψεις» ούτε «πιπεράτα θέματα» για να πουλήσουν! Προτιμούν να έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο πλην εξαιρέσεων. Κρίμα...

   Διαγραφή
 3. Ενδιαφέρουσα η είδηση που πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων. Τα απολιθώματα είναι "πηγή γνώσεως" και μπορεί να μάθουμε περισσότερα. Καλά έκανες και έβαλες αυτήν την είδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η επιστήμη ενδιαφέρει λίγους δυστυχώς. Πάλι καλά που υπήρχε στα ψιλά η είδηση να λες!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.