Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΤΙ «ΑΡΕΣΕΙ» Η ΡΟΚ!

Αυτή και αν είναι ανακάλυψη! Επιτέλους βρέθηκε μια λογική εξήγηση γιατί ενθουσιάζονται οι λάτρεις της ροκ μουσικής! Το απόκομμα από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (2/7/12) μας διαφωτίζει πλήρως! Οι ήχοι των ροκ τραγουδιών θυμίζουν καλέσματα ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο! Λες και οι περισσότεροι ξέρουν πως είναι αυτά τα καλέσματα! Όσοι δεν ζουν στην επαρχία και ζουν στις μεγαλουπόλεις, δεν φαντάζομαι να γνωρίζουν! Αλλά παραταύτα, διεγείρουν τις αισθήσεις...

Άντε και το πιστέψαμε αυτό το... επιστημονικό πόρισμα των ερευνητών του Παν/μίου της Καλιφόρνιας. Γιατί δεν μας λένε παράλληλα γιατί ενθουσιάζει εξίσου και η κλασσική μουσική, τους λάτρεις της; Μήπως θυμίζουν οι ήχοι της, τίποτα πρόβατα που βελάζουν; Και προϋπήρχε της ροκ, βέβαια... Για να μην αναφερθώ και σε άλλα είδη μουσικής, όπως το ρεμπέτικο, η ρέγγε, τα δημοτικά, η disco κ.α.

Όπως και να 'χει, τέτοιες έρευνες έχουν την αστεία τους οπτική. Και για το θέμα τους και για το πόρισμά τους. Το «γιατί» έχει κάποια όρια που θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να τα υπερβεί ο άνθρωπος...

6 σχόλια:

 1. αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει όλα να τα ερευνούν. ψυχαναγκασμός μου μοιάζει...
  καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως λόγῳ της ανικανοποίητης για γνώση, φύσης του ο άνθρωπος να ερευνά τα πάντα... Ε, στο κάτω κάτω, σε δουλειά να βρισκόμαστε! :)
   Πάντως υπάρχει κάμποσο χιούμορ!

   Διαγραφή
 2. Εμένα μου αρέσει η ροκ αλλά δεν έχω ιδέα πως κάνουν τα ζώα όταν βρίσκονται σε κίνδυνο!!! Λες να έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι;;;; Πολύ θα ήθελα να ξέρω το πόρισμα για το ρεμπέτικο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείται!!! Η επιστήμη πάντα θα είναι πιο... μπροστά! Όσο για το ρεμπέτικο... ας περιμένουμε λίγο πρώτα. Σίγουρα κάτι θα βρει να μας πει η επιστήμη!

   Διαγραφή
 3. Πιστεύω, πάντως, πως δεν έχουν και εντελώς άδικο.
  Δεν σου δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα η ροκ και η κλασική μουσική. Ακούω και τα δύο είδη, οπότε ενα τέτοιο συμπέρασμα δεν μου κάνει εντύπωση. Για τη ροκ, άλλωστε, έχουν γραφτεί και χειρότερα.
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα είναι ότι ο λόγος για τον οποίο αρέσει η ροκ, και όχι τα συναισθήματα που προκαλεί. Και εκεί είναι η πλάκα! Δεν ξέρω πως έκαναν την έρευνα, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο...!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.