Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

«Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕΤΕ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ»

Τέρμα τα ψέμματα! Την επόμενη Δευτέρα πρέπει να μαγειρέψετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το έθιμο λοιπόν προτάσσει ως έδεσμα τη γαλοπούλα. Παρότι μαλακό κρέας έχει και είναι ζόρικη στο μαγείρεμα, για να δείξετε ότι σας περισσεύουν τα φράγκα, πρέπει να σερβίρετε γαλοπούλα! Εδώ δεν θα παραθέρσω κάποια συνταγή για να τη μαγειρέψετε, αλλά κάτι πιο πρακτικό: Το πως πρέπει να την τεμαχίσετε σωστά. Εμ, άλλο είναι να έχεις λεφτά να την αγοράσεις και άλλο να ξέρεις να την κόψεις! Διότι το κόψιμο κάνει τη διαφορά! Δεν εννοώ αυτό που σε πιάνει αν σε πειράξει το κακομαγειρεμένο φαγητό... :) 
Από τη  ΒΕNTETΑ Nο 294 (24/12/1970) οι παρακάτω οδηγίες για τον ορθό τρόπο τεμαχισμού της γαλοπούλας. Θέλει λίγο δύναμη και ολίγη προσοχή. Α, και το μαχαίρι να κόβει καλά... Αν δεν τα καταφέρνετε ή δεν σας αρέσει η γαλοπούλα... το κοτόπουλο είναι μια πολύ καλύτερη λύση!

4 σχόλια:

  1. δεν έχω φτιάξει ποτέ, μου φαινεται δύσκολο όμως.

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις εναλλακτικές επιλογές, μην το επιχειρήσεις!!! Ξέρω που σου λέω... :)

      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  2. Σιγά το έθιμο. Εγώ προτιμώ κανένα μπουτάκι χοιρινό στο φούρνο ή μπριζόλες. Τα κοψίματα τα κάνει ο χασάπης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοφαγά μου εσύ!!! Κοίτα μη βαρυστομαχιάσεις! :))

      Καλά να περνάς.

      Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.